Pasta pesto met langoustines

e61536bd26097960e9136bf32f103f0a

Ingrediënten Voor vier personen

Ingrediƫnten

Voor vier personen

1 kruidentuiltje, peper en zout, 24 langoustines, 1 groot bosje basilicum, 3 gepelde teentjes knoflook, 100 g pijnboompitten, 100 g parmezaan in kleine blokjes, olijfolie, 350 g spaghetti

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met het kruidentuiltje en veel peper en zout aan de kook. Leg er de langoustines in, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Giet de langoustines af en laat ze afkoelen.
  2. Was en droog het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Leg ze in de kom van de mixer samen met de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en een scheutje olijfolie. Mix met stoten en voeg beetje bij beetje in een straaltje meer olijfolie toe tot zich een dikke saus vormt. Bewaar ze even op kamertemperatuur.
  3. Pel de langoustines. Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang 1 pollepel van het kookwater op.
  4. Doe de pasta terug in de pan en zet op een laag vuur. Voeg het opgevangen kookwater en pesto toe. Meng alles goed gedurende 1 minuut.
  5. Verdeel de pasta pesto over de borden, leg er langoustines bij en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content