Chinese noedelpot

Deze chique Chinese noedelpot kun je meenemen naar je werk. Het enige wat je nodig hebt, is een lepel en wat kokend water. Je kunt de tofoe vervangen door garnalen of stukjes kip, en je kunt verschillende knapperige groenten toevoegen.

Voor 1 persoon
  • 50 g volkoren sobanoedels, gekookt en afgekoeld
  • 150 g gesneden groenten: broccoli, paksoi, gemengde bladgroenten, peultjes, champignons of taugé, …
  • 60 g edamamebonen
  • 1 kleine bosui, bijgesneden en in ringen
  • 30 g cashewnoten
  • 80 g stevige tofoe, in blokjes
  • 1 klein handje verse koriander, fijngehakt
Voor de saus
  • 2 tl tamarisaus
  • 1 tl misopasta of 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1/4 tl rode chilipeper, fijngehakt
  • 1/2 tl sesamolie
  • 2 tl rijstazijn of appelciderazijn
Dit heb je nog meer nodig
  • een pot met schroefdeksel of weckpot (500 ml)
  • klein plastic bakje met goed sluitend deksel, voor de saus
Bereiding
  1. Doe de noedels, groenten, bonen, bosui, cashewnoten, tofoe en koriander in laagjes in de pot, totdat deze driekwart vol is. Sluit de pot af met het deksel.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus in een klein plastic bakje en doe het deksel erop.
  3. Als je gaat eten, voeg dan 50 ml heet water toe aan de saus om hem wat dunner te maken en schenk hem in de pot, samen met 200-250 ml kokend water. Duw de groenten onder water en roer alles goed door; laat het daarna 4-5 minuten staan. Eet de Chinese noedelpot direct uit de pot of schenk ‘m uit in een kom.

Tip

Maak extra porties van de saus en bewaar deze in de koelkast, om ze later die week te gebruiken. Je kunt ook andere noedels gebruiken voor de Chinese noedelpot. Zoals rijstnoedels, glasnoedels (deze hoef je niet van tevoren te koken) of konjacnoedels, die heel weinig koolhydraten bevatten.

Uit: Het slimme darmendieet kookboek, Clare Bailey (Nieuwezijds B.V.)
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content