Italiaans perzikdessert

9b376959dabc57d62cd3dd388ca21ea7

Ingrediënten Voor vier personen

Ingrediënten

Voor vier personen

100 g suiker, 600 g rijpe perziken + 1 bioperzik, sap van 1/2 citroen, 2 cl perziklikeur, 1 eiwit, 4 gelatineblaadjes, 125 g mascarpone, 125 ml vloeibare room, muntblaadjes, trosjes rode bessen, rodebessencoulis, sliertjes limoenzeste

Bereiding

  1. Breng in een kookpan de suiker aan de kook met 125 ml water. Laat 3 à 4 minuten borrelend koken, zet de pan dan van het vuur en laat afkoelen.
  2. Dompel de 600 gram perziken kort in kokend water, laat ze schrikken onder koud water en verwijder het vel. Snij de vruchten in tweeën, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Pureer ze met de afgekoelde siroop, het citroensap en de likeur. Zet van dit mengsel 1/3 opzij.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door de rest van de gepureerde perziken. Schep in de ijsmachine, laat draaien en zet het ijs ongeveer 1 uur in de diepvriezer. Geen ijsmachine? Vul een metalen bak met het mengsel en zet minstens 4 uur in de diepvriezer. Woel alles om de 30 minuten los met een vork.
  4. Laat de gelatine weken in een schaaltje ijskoud water. Meng de opzij gezette perzikpuree met de mascarpone. Verwarm de gelatine in een pannetje zodat hij oplost en roer door het mascarponemengsel. Klop de room tot slagroom en spatel die ook door dit mengsel.
  5. Verdeel de mousse over 4 vormpjes of schaaltjes, strijk de bovenkant glad en zet 2 uur in de koelkast.
  6. Was de bioperzik en dep ze droog. Snij ze in tweeën en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in heel dunne schijfjes en schik op de borden als een bloem.
  7. Kantel de mousse op de schijfjes perzik en decoreer met rode bessen en muntblaadjes. Bestuif naar wens met bloemsuiker. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet en leg op elk bord één bolletje. Werk af met rodebessencoulis en dunne sliertjes limoenzeste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content