
Tofoe-watermeloensalade met radijzen en Thaise dipsaus
Ingrediënten Voor vier personen
Ingrediënten
Voor vier personen
600 g zijdetofoe, in stukjes van 3 cm, 600 g watermeloen, in driehoeken, 2 kleine komkommers, gehalveerd en grof gehakt, 4 kleine radijzen, dun gesneden op de mandoline, 40 g verse kruiden (bv. Thais basilicum, koriander, munt, …), gefrituurde sjalotten, partjes limoen
VOOR DE NAHM JIM DRESSING
100 ml limoensap, fijngeraspte zeste van 1 limoen, 3 à 4 Thaise pepertjes, grof gehakt, 3 teentjes knoflook, grof gesnipperd, 3 limoenbladeren, grof gehakt, 2 stengels citroengras (alleen het wit), fijngehakt, 2 el vissaus, 1 el fijne kristalsuiker, peper en zout
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de nahm jim dressing in de kom van de blender, mix ze glad en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tofoe, watermeloen, komkommer en radijzen over de borden en besprenkel met de dressing. Strooi er de verse kruiden en gefrituurde sjalotten over en serveer met partjes limoen.
Tip
Voor een iets steviger salade kunnen hier ook reepjes rauwe zalm of gegrilde scampi’s (recht van de barbecue) aan toegevoegd worden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier