Meer dan puree: 32 recepten met stoemp
Katrien Huysentruyt
Journalist
Journalist
17-11-2022, 08:00
Verwacht jij iets meer van puree dan een aardappel onder de stamper? Tussen deze recepten vind je vast je gading. Van klassiekers met een twist tot puree de luxe: creatief met stoemp in 32 recepten.
Stoemp vertrekt meestal van aardappelen, al wordt er al wel eens gevarieerd met een zoete aardappel of wintergroenten als pastinaak. Omdat alles staat of valt met een solide basis, starten we met de traditionele stamppot. Daarna kan je alle kanten uit. Een golden oldie met een twist? In een dampende ovenschotel mét korstje? Of ga je er helemaal voor met een luxe puree van de chef? Kies uit deze 32 creatieve recepten met stoemp.
De basis
- Spinaziepuree
- De beste aardappelpuree
- Driekleurenpuree
- Stamppot met postelein
- Stoemp van witloof
- Wortelstoemp
- Stoemp van aardappel met kool
Stoemp mét
- Eendenborst met stoemp van savooikool
- Gebakken kippenbout met wortelstamppot
- Spruitenstoemp met gebakken spek
- Kwartel met spek en broccolistoemp
- Stoemp van waterkers met gepocheerd ei
- Winterse stamppot met varkenskotelet
- Worst en appel met stamppot van aardappel en rodekool
- Stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei
- Snoekbaars met witloofstoemp en geuzesaus
- Stoemp met walnoten, spinazie en gerookte eendenborst
- Stoemp van boerenkool met worst en truffelkaas
- Zeetong met kruidige aardappelpuree
Uit de oven
- Parmentier met eend
- Aardappelen met puree-parmezaangratin
- Indische zoeteaardappelschotel
- Shepherd’s pie met bloemkool
- Geroosterde zeebrasem met pastinaak en puree van wortelpeterselie
- Stamppot van haaitjes met prei en eitjes
Puree de luxe
- Rollade van fazant met foie gras en puree van geroosterde schorseneren
- Gegrilde filet van steenbok met een stamppot van spek, witloof en shiitake
- Kabeljauw met pompoenpitpesto en pompoenpuree
- Kalfsnier met geuze, mosterd, dragon en mousseline van boterrapen
- Peterseliestoemp met kalfsworstjes en saus van zwarte truffel
- Puree van aardperen met gekonfijte eendenbout en kerrieaardappelen
- Saltimbocca van kwartel met zoete aardappelpuree en crème brûlée van parmezaan en chorizo
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier