
Kabeljauw met pompoenpitpesto en pompoenpuree
In het herfstseizoen kun je deze bijzonder lekkere combinatie van kabeljauw met pompoen in alle versies – olie, pitten, puree – als hoofdgerecht serveren.
Voor 4 personen
1 kleine kastanjepompoen
1 dl olijfolie
1/2 tl venkelzaadjes
pilipili
scheut room
4 x 175 g kabeljauw met vel
olie van geroosterde pompoenpitten, voor de afwerking
Pesto:
1 teen knoflook
1/2 bosje tijm
geraspte schil van 1/2 citroen
50 g geroosterde pompoenpitten
6 el olijfolie
1 el olie van geroosterde pompoenpitten
25 g parmezaan
Bereiding
1. Schil de pompoen, verwijder de pitten, snijd in parten. Mix 1/2 dl olijfolie met de venkelzaadjes en pilipili naar smaak. Doe bij de pompoen, kruid met zout, bak 30 minuten in de oven op 180 °C. Pureer met wat room, kruid en houd warm.
2. Mix de ingrediënten voor de pesto, behalve de olie en de kaas. Giet er al mixend de oliën in een straaltje bij tot de pesto gebonden is. Doe in een kom en spatel er de kaas door. Kruid naar smaak.
3. Bak de kabeljauw op het vel krokant in olijfolie. Schik de vis op de pompoenpuree. Werk af met pompoenpesto en een straaltje pompoenpitolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier