
Stoemp van aardappel met kool
Een warm winters gerecht dat de koude dagen kan opfleuren.
Een warm winters gerecht dat de koude dagen kan opfleuren.

Voor 4 personen
500 g bloemige aardappelen
8 bladeren kool (spitskool, savooikool, wittekool)
150 g gerookt spek
2 uien
1,5 dl warme melk
40 g boter
zout, peper van de molen, nootmuskaat
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Blancheer de koolbladeren 3 min. in zout water, verwijder, verfris en laat uitlekken. Snijd het spek in blokjes en bak ze uit in een droge koekenpan. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken.
2. Maak de uien schoon, snijd in plakjes en laat even kleuren in spekvet. Giet aardappelen af, voeg boter en melk toe en stamp. Doe de uien en het spek bij de gestampte aardappelen. Kruid met peper, nootmuskaat en weinig zout (het spek is al zout) en roer om.
3. Leg in ieder bord twee koolbladeren en verdeel de puree. Sluit de bladeren rond de puree en bind vast met een lintje (bv. een reepje geblancheerd groen van prei).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier