Aardappelpuree met spinazie

2464103

Voor 4:

Aardappelpuree met spinazie

Voor 4:

500 g geschilde aardappelen

4 laurierblaadjes

2 dl room

50 g hoeveboter

1 eierdooier

peper en zout

nootmuskaat (optioneel)

50 g geraspte gruyère

2 el paneermeel

klontje boter

750 bladspinazie

3 el olijfolie

Kook de aardappelen gaar in water met enkele laurierblaadjes. Giet af. Voeg room toe en prak fijn met een stamper. Voeg de eierdooier en de boter toe. Kruid de smeuïge puree met fleur de sel, versgemalen witte peper en nootmuskaat.

Stoof de spinazie kort aan in olijfolie of blancheer kort in kokend water maar laat de groente in het tweede geval goed uitlekken. Meng door de puree.

Doe de puree in een ovenschotel, bestrooi met kaas en paneermeel en leg er een klontje boter op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content