
Aardappelpuree met spinazie
Voor 4:
Voor 4:
500 g geschilde aardappelen
4 laurierblaadjes
2 dl room
50 g hoeveboter
1 eierdooier
peper en zout
nootmuskaat (optioneel)
50 g geraspte gruyĆØre
2 el paneermeel
klontje boter
750 bladspinazie
3 el olijfolie
Kook de aardappelen gaar in water met enkele laurierblaadjes. Giet af. Voeg room toe en prak fijn met een stamper. Voeg de eierdooier en de boter toe. Kruid de smeuĆÆge puree met fleur de sel, versgemalen witte peper en nootmuskaat.
Stoof de spinazie kort aan in olijfolie of blancheer kort in kokend water maar laat de groente in het tweede geval goed uitlekken. Meng door de puree.
Doe de puree in een ovenschotel, bestrooi met kaas en paneermeel en leg er een klontje boter op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier