Driekleurenpuree

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g aardappelen
  • 250 g wortelen
  • 250 g sperziebonen
  • peper en zout
  • 60 g boter
  • 70 g verse room
  • 1/2 liter warme melk
  • 2 eierdooiers
Bereiding
  1. Schil de aardappelen, spoel ze af onder koud water en snij ze in kleine stukjes. Breng water aan de kook en voeg er dan pas de stukjes aardappel bij. Voeg er zout aan toe en laat dit alles ongeveer 20 minuten koken.
  2. Maak ondertussen de wortelen en de sperziebonen schoon en snij ze in stukjes. Kook beide groenten ongeveer 20 minuten in een afzonderlijke pot.
  3. Neem de gare aardappelen van het vuur en laat ze goed uitlekken. Draai ze daarna door de groentemolen. Meng daarna de warme melk beetje bij beetje onder de aardappelen. Blijf goed roeren. Werk ook de boter (in stukjes gesneden) en de room door de aardappelpuree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Laat het geheel een beetje afkoelen.
  4. Neem de gekookte wortelen en sperziebonen en draai beiden apart door de groentemolen.
  5. Meng dan de twee eierdooiers onder de intussen lauw geworden aardappelpuree en verdeel de puree in drie porties.
  6. Een deel blijft zoals het is, een ander deel vermeng je met de wortelen en het derde deel met de sperziebonen. Schep nu de drie verschillende soorten puree in een stervorm op het bord. Je kan de puree best nog au bain-marie verwarmen alvorens hem op te dienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content