Zeetong met kruidige aardappelpuree

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

4 panklare zeetongen

tijm

laurier

bladpeterselie

600 g geschilde bintjes

3 dl olijfolie van de beste kwaliteit

het sap van een citroen

Voor de puree :

bladpeterselie

kervel

een handvol jonge groene pijpui of sjalot

De aardappelen in gelijke stukken snijden en in gezouten water net gaar koken. Het kookvocht afgieten, maar drie eetlepels kookvocht overhouden in de pan. De aardappelen met een vork grof pletten. Citroensap naar smaak, 2 dl olijfolie en versneden kruiden en groenten toevoegen. De puree op smaak brengen met zout.

De zeetongen in olijfolie of geklaarde boter bakken (maximaal 10 min.). Tijm, laurier en bladpeterselie op de vis leggen en de vis tijdens het bakken regelmatig met bakvocht overgieten. De vissen fileren, de filets op de puree schikken, enkele korrels fijn zeezout toevoegen en een weinig olijfolie en citroensap rond de puree gieten. Indien gewenst kan men het bord versieren met kruiden of groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content