
Zeetong met kruidige aardappelpuree
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
4 panklare zeetongen
tijm
laurier
bladpeterselie
600 g geschilde bintjes
3 dl olijfolie van de beste kwaliteit
het sap van een citroen
Voor de kruidige puree :
bladpeterselie
kervel
een handvol jonge groene pijpui of sjalot
De aardappelen in gelijke stukken snijden en in gezouten water net gaar koken. Het kookvocht afgieten, maar drie eetlepels kookvocht overhouden in de pan. De aardappelen met een vork grof pletten. Citroensap naar smaak, 2 dl olijfolie en versneden kruiden en groenten toevoegen. De puree op smaak brengen met zout.
De zeetongen in olijfolie of geklaarde boter bakken (maximaal 10 min.). Tijm, laurier en bladpeterselie op de vis leggen en de vis tijdens het bakken regelmatig met bakvocht overgieten. De vissen fileren, de filets op de puree schikken, enkele korrels fijn zeezout toevoegen en een weinig olijfolie en citroensap rond de puree gieten. Indien gewenst kan men het bord versieren met kruiden of groenten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier