9 neokantines om uit te proberenCulinair

9 neokantines om uit te proberen

In alle uithoeken van het land duiken eethuisjes nieuwe stijl op. In een gelikt interieur serveren ze gerechten boordevol vitaminen. Enkele prima adressen in Antwerpen, Brussel en over de taalgrens.



Één dag zonder (stoof)vlees

Één dag zonder (stoof)vlees

Middenin de Dagen Zonder Vlees-periode riep de succesvolle TV-kok Jeroen Meus 1 maart uit tot Nationale Stoofvlees-Friet-Dag. Bij heel wat Vlaamse gezinnen stond zondagmiddag of -avond bijgevolg het populaire vleesgerecht op het menu, en dat werd niet door iedereen even gelukkig onthaald.

  • Culinair

Coca-Colaflesje bestaat 100 jaar

Coca-Colaflesje bestaat 100 jaar

Het flesje dat uitgroeide tot een van de bekendste designiconen in de geschiedenis van de moderne consumptie, viert dit jaar zijn honderdste verjaardag.

  • Culinair
Sergio Herman is Beer & Gastronomy Ambassadeur 2015

Sergio Herman is Beer & Gastronomy Ambassadeur 2015

De sterrenchef volgt Jeroen Meus op als de nieuwe Beer & Gastronomy Ambassador, een titel die gaat naar een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar heeft onderscheiden door zijn bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie.

  • Culinair
  • 1 reacties

Topsommelier opent wijnbar op het Antwerpse Zuid

Topsommelier opent wijnbar op het Antwerpse Zuid

Sepideh Sedaghatnia, voormalig sommelier in het Antwerpse tweesterrenrestaurant 't Zilte en Sommelier van het jaar 2014, opent eind april een wijnbar in de trendy wijk van de Scheldestad.

  • Culinair
  • 2 reacties



Zo maak je de perfecte pot thee

Zo maak je de perfecte pot thee

De British Standard's Institution heeft een nieuwe gids uitgegeven waarin wordt uitgelegd hoe je de beste pot thee zet. En drinken doen we nog steeds met de pink omhoog!

  • Culinair
  • 1 reacties


Sergio Herman opent nieuw restaurant in Cadzand

Sergio Herman opent nieuw restaurant in Cadzand

De Nederlander wil op termijn verschillende restaurants openen in Europese steden. Maar eerst komt er een zaak in Cadzand: topgastronomie met zicht op zee, en een vleugje rock-'n-roll.

  • Culinair