Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken

Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken

We smijten erg veel perfect eetbaar voedsel weg en dat is jammer, zowel voor je ecologische voetafdruk als voor je portemonnee. Zelfs als je denkt behoorlijk goed bezig te zijn, is de kans erg groot dat je van deze tips nog iets kan leren.

  • Culinair
  • 1 reacties

Tour du vin: santé et au revoir - Sèvres - Parijs / Champs-Élysées

Tour du vin: santé et au revoir - Sèvres - Parijs / Champs-Élysées

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag.Op de laatste dag van de tour drinken we Henri Giraud, Fût de Chêne, Champagne, 2000 en Jerome Dehours, Grande Réserve, Sergio Herman cuvée, Champagne, NV

  • Culinair

Tour du vin: Modane - Alpe d'Huez

Tour du vin: Modane - Alpe d'Huez

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Domaine de Fondrèche blanc, Ventoux, Rhône, 2014.

  • Culinair

Tour du vin: Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Tour du vin: Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert voor elke etappe van de Ronde van Frankrijk een bijzondere wijn met een link naar de streek waar de renners die dag de ziel uit hun lijf pedaleren. Vandaag drinken we Crémant de Jura, BBF, Stéphane Tissot, Jura.

  • Culinair
Hoe eet je watermeloen, kippenvleugeltjes of cheetos zonder knoeien?

Hoe eet je watermeloen, kippenvleugeltjes of cheetos zonder knoeien?

We zijn allemaal succesvolle volwassenen die minstens drie keer per week warm voedsel door onze slokdarm duwen. Meestal zelfs met mes én vork. Maar sommige gerechten transformeren ons van keurig naar caveman in een (vaak letterlijke) handomdraai. Wij geven enkele tips om een knoeiboel en die afzichtelijke servet in de kraag te vermijden.

  • Culinair

Nederlanders willen kraantjeswater op café

Nederlanders willen kraantjeswater op café

Overal kraantjeswater ter beschikking hebben, ook op restaurant of op een festival: dat is de wens van nu al ruim 50.000 Nederlanders. "Het is van de zotte dat er nog op zoveel plekken moeilijk wordt gedaan over kraanwater!"

  • Culinair
  • 1 reacties
Tour du vin: Gap - Saint-Jean-de-Maurienne

Tour du vin: Gap - Saint-Jean-de-Maurienne

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Roussette de Savoie, Domaine Dupasquier, 2011.

  • Culinair




11 uitstekende mosselrestaurants

11 uitstekende mosselrestaurants

België bulkt van de restaurants waar je aan tafel kan schuiven voor een heerlijk bord dampende mosselen. We pikten er elf populaire adressen uit.

  • Culinair
  • 7 reacties

Tour du vin: Lannemezan - Plateau de Beille

Tour du vin: Lannemezan - Plateau de Beille

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Cuvée Marguerite, Matassa, Côtes Catalanes, 2013.

  • Culinair

Zo red je een te zout gerecht

Zo red je een te zout gerecht

Wie herkent nu niet het hartzeer dat je voelt wanneer je nog een tikkeltje zout bij ...

  • Culinair
  • 1 reacties

Servies van Pieter Stockmans: Exclusiviteit en vakmanschap

Servies van Pieter Stockmans: Exclusiviteit en vakmanschap

Het porseleinen serviesgoed van de Genkse ontwerper Piet Stockmans geniet internationale faam. Zijn unieke borden sieren nu ook het beroemde Parijse driesterrenrestaurant Le Meurice van keukenpaus Alain Ducasse.

  • Culinair