Mysterie van de dag: waarom brandt alcohol in onze keel?

Mysterie van de dag: waarom brandt alcohol in onze keel?

Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom brandt alcohol in onze keel?

  • Culinair
  • 4 reacties

Acht recepten om zelf ijs te bereiden

Acht recepten om zelf ijs te bereiden

Het voordeel van zelf ijs maken is dat je allerlei recepten kunt uitproberen, tot de inventieve sorbets toe. Aan de slag.

  • Culinair


Verfrissend en gemakkelijk: Vijf komkommerrecepten

Verfrissend en gemakkelijk: Vijf komkommerrecepten

Komkommer is vooral op warme dagen een graag geziene groente. Hij is fris en krokant, bevat weinig calorieën en gedraagt zich sociaal in bereidingen. Van koude komkommer-avocadosoep tot glasnoedelsalade.

  • Culinair
Vis van de week: Pladijs, een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee

Vis van de week: Pladijs, een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee

Onderschat het rijke visaanbod in België niet. De keuze is uitgebreid, de kwaliteit optimaal en de smaak uitstekend. In deze reeks zetten we elke week een minder bekende of onbeminde vis recht uit de Noordzee in de kijker. De pladijs, makkelijk te bereiden, veelzijdig en dankbaar in menig bereiding, mag de spits afbijten.

  • Culinair

Gent, cocktailhoofdstad van het land: 5 aanraders voor tijdens de Feesten

Gent, cocktailhoofdstad van het land: 5 aanraders voor tijdens de Feesten

Het aantal cocktailbars in het historische centrum van de Arteveldestad is best indrukwekkend. Ter gelegenheid van de opening van de Gentse Feesten offerden wij ons op om cocktails te gaan drinken in de topzaken van de Negenduust. Ja santé mijn ratse.

  • Culinair


'Cookie's tapasbar' in Brugge: Tapas met nostalgisch sausje

'Cookie's tapasbar' in Brugge: Tapas met nostalgisch sausje

Lang moest de horeca-inrichting Scandinavisch clean en koud zijn. Maar nu mag wat ouderwetse gezelligheid weer. Zoals in dit tapasrestaurant in hartje Brugge bijvoorbeeld, vooral bezocht door jonge mensen.

  • Restaurant





'Glutenvrij vaak duurder, vetter en zoeter'

'Glutenvrij vaak duurder, vetter en zoeter'

Glutenvrij wordt door heel wat mensen gelijkgesteld met gezond. Dat is op zich al fout - gluten zijn enkel schadelijk voor mensen die daadwerkelijk een glutenallergie hebben -, maar nu blijkt ook dat glutenvrije producten vaak vetter zijn en meer suiker bevatten dan gangbare producten. Dat zegt de Nederlandse website voor de foodprofessional VMT.

  • Culinair

Vertrouwen bij landbouwers historisch laag: "antivleescampagnes demotiveren"

Vertrouwen bij landbouwers historisch laag: "antivleescampagnes demotiveren"

Het vertrouwen van de land- en tuinbouwers zit in een dal, zo blijkt uit de tiende barometer van de bank Crelan. De druk op het inkomen van de boeren is de belangrijkste reden, maar Vincent Van Zande van Crelan ziet nog een andere opvallende reden. "De landbouwers zijn de campagnes tegen vlees beu."

  • Culinair