In beeld: Zo ziet de nieuwe pop-up Dries en Guus eruit

In beeld: Zo ziet de nieuwe pop-up Dries en Guus eruit

Na hun overwinning van Mijn Pop-up Restaurant! hebben Dries en Guus hun eigen pop-uprestaurant Asparguus geopend. Het duo koos voor een totaal nieuw concept: 'food sharing mét een vleugje rock 'n roll'. De gasten kiezen een hoofdingrediënt (vlees, vis of iets vegetarisch) en krijgen er verschillende sideplates bij die ze delen met hun gezelschap. Hoe dat eruitziet, ontdekt u hier.

  • Culinair

Zo kook je met lelijke groenten

Zo kook je met lelijke groenten

Een te kleine courgette, kromme wortels of bultige tomaten kunnen ronduit vervelend zijn in de keuken, dat weten we allemaal. Dankzij deze handige tips zal je gelukkig tóch lekker kunnen koken met onvolmaakte groenten.

  • Culinair
  • 2 reacties

Halloumi wordt beschermd product

Halloumi wordt beschermd product

Halloumi, de kaas die niet smelt op de barbecue en het nationale symbool bij uitstek van Cyprus, wordt binnenkort een beschermd streekproduct. Dat besliste de Europese Unie dinsdag.

  • Culinair

6 tips voor perfecte wentelteefjes

6 tips voor perfecte wentelteefjes

Wentelteefjes zijn een heerlijk ontbijt of - mits wat meer afwerking - een gemakkelijk dessert, maar er loopt vaak iets mis bij het maken ervan. Dankzij deze tips voorkom je dat je gewonnen brood verandert in een papperige brei.

  • Culinair

Schol! Bierfeesten in Frans-Vlaanderen

Schol! Bierfeesten in Frans-Vlaanderen

Ben jij een echte bierdrinker? Dan plan je na het lezen van dit artikel wellicht meteen een tripje naar Frans-Vlaanderen, want dat wordt the place to be eind deze zomer.

  • Culinair
Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken

Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken

We smijten erg veel perfect eetbaar voedsel weg en dat is jammer, zowel voor je ecologische voetafdruk als voor je portemonnee. Zelfs als je denkt behoorlijk goed bezig te zijn, is de kans erg groot dat je van deze tips nog iets kan leren.

  • Culinair
  • 1 reacties

Tour du vin: santé et au revoir - Sèvres - Parijs / Champs-Élysées

Tour du vin: santé et au revoir - Sèvres - Parijs / Champs-Élysées

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag.Op de laatste dag van de tour drinken we Henri Giraud, Fût de Chêne, Champagne, 2000 en Jerome Dehours, Grande Réserve, Sergio Herman cuvée, Champagne, NV

  • Culinair
Tour du vin: Modane - Alpe d'Huez

Tour du vin: Modane - Alpe d'Huez

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Domaine de Fondrèche blanc, Ventoux, Rhône, 2014.

  • Culinair


Tour du vin: Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Tour du vin: Saint-Jean-de-Maurienne - La Toussuire

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert voor elke etappe van de Ronde van Frankrijk een bijzondere wijn met een link naar de streek waar de renners die dag de ziel uit hun lijf pedaleren. Vandaag drinken we Crémant de Jura, BBF, Stéphane Tissot, Jura.

  • Culinair


Tour du vin: Gap - Saint-Jean-de-Maurienne

Tour du vin: Gap - Saint-Jean-de-Maurienne

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert telkens een bijzondere wijn op maat van de Touretappe van de dag. Vandaag drinken we Roussette de Savoie, Domaine Dupasquier, 2011.

  • Culinair



Tour du vin: Digne-les-Bains - Pra-Loup

Wijnsommelier Lotte Wolf selecteert voor elke etappe van de Ronde van Frankrijk een bijzondere wijn met een link naar de streek waar de renners die dag de ziel uit hun lijf pedaleren. Vandaag drinken we Viré-Clessé, E.J. Thevenet, Domaine de la Bongran, Mâcon, 2009.

  • Culinair

11 uitstekende mosselrestaurants

11 uitstekende mosselrestaurants

België bulkt van de restaurants waar je aan tafel kan schuiven voor een heerlijk bord dampende mosselen. We pikten er elf populaire adressen uit.

  • Culinair
  • 7 reacties

Zo red je een te zout gerecht

Zo red je een te zout gerecht

Wie herkent nu niet het hartzeer dat je voelt wanneer je nog een tikkeltje zout bij ...

  • Culinair
  • 1 reacties