Special barbecue: Meer dan 80 recepten

Special barbecue: Meer dan 80 recepten

De barbecue is hét toestel van het moment. Met deze recepten voor lekkere steaks, spareribs, kipbereidingen, visgerechten, gevogelte, vis, bijgerechten, burgers, hotdogs en zelfs nagerechten is het gegarandeerd feest aan de grill.

  • Culinair


In beeld: gemorst voedsel of kunst?

In beeld: gemorst voedsel of kunst?

"Waarom zou ik het meteen opkuisen als ik er eerst iets mooi mee kan maken?" Dat moet de Italiaanse artieste Giulia Bernardelli gedacht hebben toen ze haar eerste kunstwerk van gemorste koffie maakte. Wat volgde was een heel Instagram-account vol prachtige plaatjes.

  • Culinair

Interview: Alle Dagen Honger over hun helden en waarom ze nét geen nobelprijs verdienen

Interview: Alle Dagen Honger over hun helden en waarom ze nét geen nobelprijs verdienen

Het culinaire projectbureau Alle Dagen Honger verspreidt haar boodschap over de schoonheid van eten nu ook in de offline wereld met het boek Helden van het echte eten. Daarin gaan ze op zoek naar het verhaal achter je dagelijkse prakje. "We merkten dat er heel interessante verhalen schuilgaan achter datgene dat op ons bord belandt."

  • Culinair

Tips voor een geslaagde picknick

Tips voor een geslaagde picknick

Het is mooi weer, de picknickmand wordt tevoorschijn gehaald en gevuld met al het lekkers dat voorhanden is. Klaar voor vertrek. Of toch niet helemaal?

  • Culinair

De beste manier om een perfect rijpe avocado te herkennen

De beste manier om een perfect rijpe avocado te herkennen

Bestaat er een groter keukenverdriet dan een avocado aansnijden en vervolgens merken dat hij eigenlijk nog niet rijp was? Of dat blijkt dat je te lang hebt gewacht en je avocado bruin geworden is? Dankzij deze slimme truc kan je nu precies weten wanneer je avocado rijp is , en dat zonder dat er een mes aan te pas komt.

  • Culinair
Beleef de Guatemalteekse Zacapa Rum in zijn Brusselse pop-up bar

Beleef de Guatemalteekse Zacapa Rum in zijn Brusselse pop-up bar

De premium rum Zacapa daalt, recht uit de bergen van Guatemala, enkele dagen af naar Brussel voor een food pairing met onze nationale trots, de chocolade. En niet zomaar eender welke chocolade, maar die van Pierre Marcolini. Dankzij Lorena Vasquez, vrouw in een mannenwereld en Zacapa Master Blender, komen we meer te weten over deze nectar.

  • Culinair


Dankzij deze simpele hack wordt je guacamole nooit meer bruin

Dankzij deze simpele hack wordt je guacamole nooit meer bruin

Guacamole met enkele nachochips is de ideale snack wanneer de temperaturen hoog oplopen. Helaas wordt het goedje gemakkelijk bruin als je het wil bewaren. Dankzij deze erg simpele raad kan je dat gelukkig verhinderen. (En nee, citroen heeft er niets mee te maken.)

  • Culinair


Italiaanse keuken om van te smullen: 10 uitstekende adressen

Italiaanse keuken om van te smullen: 10 uitstekende adressen

Aan uitstekende Italiaanse enoteca's of osteria's geen gebrek in België. Wij vroegen naar de favoriete eetadressen van de Gentse Valentina Gatti (restaurant Eat Love Tastings). Alleen maar lekkers in de aanbieding.

  • Culinair
  • 2 reacties

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is

Van ontbijt voor champions op de camping tot kreeft, biofrieten en insecten op de wei. Best Kept Secret verwent niet alleen muziekfans, maar ook foodies aller landen. Zelfs festivalgangers met allergieën komen aan hun trekken. Best Kept Secret is een muziek- én foodtruckfestival om duimen en vingers bij af te likken.

  • Culinair


Bitter is razend populair, maar 1 op 2 Belgen weet amper hoe het smaakt

Bitter is razend populair, maar 1 op 2 Belgen weet amper hoe het smaakt

Bitter is vandaag wat umami vorig jaar was: dé smaak van het moment. En toch blijken Belgen erg slecht in het inschatten bittere smaken. Campari, de koning van de bittere drankjes, schakelde de KULeuven in om te onderzoeken wat nu juist het meest bittere product is. Een onderzoek met verrassende resultaten!

  • Culinair




5 zomerbars in Antwerpen

5 zomerbars in Antwerpen

Tijdens de zomermaanden springen de Antwerpse zomerbars als palmbomen uit de grond. ...

  • Culinair
  • 1 reacties