10 chocoladerecepten met dat tikkeltje extraCulinair

10 chocoladerecepten met dat tikkeltje extra

Niets tegen een simpele chocolademousse of een complexloos chocoladekoekje, maar deze tien recepten hebben nét dat tikkeltje extra.

Maison Méert, de oudste patisserie van Europa?

Maison Méert, de oudste patisserie van Europa?

Zelfs in Frankrijk is de verrassing groot, want nu blijkt de vermaarde Rijselse Patisserie Méert - met vestiging in Brussel - de oudste zoeternijenzaak van Frankrijk te zijn, en misschien zelfs van Europa. Zopas verscheen een schitterend receptenboek vol keukengeheimen.

  • Culinair

Doelstelling Barry Callebaut: 'In 2025 maken we 100% duurzame chocolade'

Doelstelling Barry Callebaut: 'In 2025 maken we 100% duurzame chocolade'

Lotte Philipsen - Hoor wie klopt daar kind'ren? Tijdens een trip naar Ivoorkust konden we met eigen ogen zien welke uitdagingen op de deur kloppen van de cacaosector: afrekenen met kinderarbeid, armoede en milieuproblematiek staan met stip op één.

  • Culinair

Restaurantsmeer restaurants »

Filliers lanceert eerste Belgische roggewhisky

Filliers lanceert eerste Belgische roggewhisky

'Sunken Still', zo heet de eerste Belgische whisky gemaakt op basis van rogge. Hij is gedistilleerd in de koperen stookketels van Filliers, gerijpt in bourbonvaten en ontleent zijn naam aan een honderd jaar oud verhaal.

  • Culinair

'Tournée Minérale' in februari: een maand zonder alcohol

'Tournée Minérale' in februari: een maand zonder alcohol

Met de nieuwe campagne 'Tournée Minérale' worden alle Belgen opgeroepen om de hele maand februari geen alcohol te drinken. Het doel is om bewust stil te staan bij ons alcoholgebruik.

  • Culinair
  • 1 reacties

Tony's Chocolonely: de bijzondere ontstaansgeschiedenis van een slaafvrije chocolade

Tony's Chocolonely: de bijzondere ontstaansgeschiedenis van een slaafvrije chocolade

Chocolade eten, een misdaad? Dat vond onderzoeksjournalist Teun van de Keuken jaren geleden alleszins wel. Dit is het bijzondere verhaal van Tony's Chocolonely, het fair chocolademerk dat streeft naar een afschaffing van slavernij. (Want ja, die is er anno 2016 nog steeds.)

  • Culinair
In beeld: kruiden en hun veelzijdige eigenschappen

In beeld: kruiden en hun veelzijdige eigenschappen

Het boek 'Herbarium' van Caz Hildebrand werd gemaakt om ons inzicht van de gebruiken, culturele associaties en geneugten van kruiden te verrijken. Met prachtige tekeningen en interessante weetjes worden we wegwijs gemaakt in de boeiende kruidenwereld.

  • Radar


Dit worden de 100 invloedrijkste chefs in 2017

Dit worden de 100 invloedrijkste chefs in 2017

Het culinair magazine Le Chef sinds 2015 jaarlijks een lijst op van 100 chefs die het komende jaar een bepalende rol zullen spelen in de culinaire wereld. Voor 2017 verwacht Le Chef dat fransman Alain Passard (L'Arpège) de leidende figuur zal zijn. Er staan ook vier Belgen in de lijst.

  • Culinair
  • 1 reacties


Vlaamse scholen resoluut voor gezondere dranken en tussendoortjes

Vlaamse scholen resoluut voor gezondere dranken en tussendoortjes

Minister van Onderwijs Hilde Crevits en minister van Welzijn Jo Vandeurzen hebben samen met verschillende onderwijspartners en vertegenwoordigers uit de voedingsindustrie een engagementsverklaring ondertekend over gezonde drankjes en tussendoortjes op school. Tegen 2020 zouden Vlaamse scholen een aanzienlijk gezonder aanbod moeten hebben.

  • Culinair
  • 1 reacties

Video: 'Als ik dit gerecht bereid, ligt jouw leven in mijn handen'

Video: 'Als ik dit gerecht bereid, ligt jouw leven in mijn handen'

Kogelvis (of fugu) is een ware delicatesse in Japan, maar bereid hem verkeerd en hem eten is dodelijk. Alleen een kok die een jarenlange training achter de rug heeft, mag de vis serveren. Daar maakte Great Big Story dit mooie filmpje over.

  • Culinair



Wat krijgen we in de toekomst op ons bord? 9 vooruitzichten

Wat krijgen we in de toekomst op ons bord? 9 vooruitzichten

Technologische ontwikkelingen beïnvloeden ook ons voedsel. Wat vandaag nog eigenaardig lijkt, is (over)morgen misschien heel gewoon. Van slimme verpakkingen tot koken op de tafel: een greep uit de ontwikkelingen, sommige nog in de kinderschoenen, andere al ver op punt.

  • Culinair