Brussels verbod op productie foie gras in de maak: 'Ik hoop op een sneeuwbaleffect'

Brussels verbod op productie foie gras in de maak: 'Ik hoop op een sneeuwbaleffect'

De eerste stappen zijn gezet voor een Brussels verbod op de productie van foie gras. De hoop op een verbod in heel België is groot bij de groene parlementsleden Annemie Maes (Groen) en Céline Delforge (Ecolo). "Het voederen van eenden en ganzen om hun lever te doen vervetten, is marteling," klinkt het.

Onderzoek: wie online shopt, koopt minder ongezonde snacks

Onderzoek: wie online shopt, koopt minder ongezonde snacks

Wie winkelt in de traditionele supermarkt, koopt vaker ongezonde snacks in vergelijking met consumenten die online winkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Marketingafdeling van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Gentse universiteit. "Offline consumenten kunnen moeilijker weerstaan aan de fysieke producten", stellen de onderzoekers.

Liefde gaat door de maag: taarten om iemands hart mee te veroveren

Liefde gaat door de maag: taarten om iemands hart mee te veroveren

Caroline Lebar, de art director van Karl Lagerfield, komt tijdens het weekend helemaal tot rust in haar keuken. Elke zondag een heerlijke taart, dat werd het uitgangspunt van haar boek vol hemelse baksels.

Restaurantsmeer restaurants

Vis van de Week: Rode poon

Vis van de Week: Rode poon

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag rode poon, vorige week nog uitgeroepen tot vis van het jaar.

Smaakvol én alcoholvrij: klinken met mocktails

Smaakvol én alcoholvrij: klinken met mocktails

Of je nu mee doet aan Tournée Minérale of je gewoon op zoek bent naar lekkers dat je ook op het werk kan drinken: mocktails zijn altijd goed. En ze zijn véél meer dan fruitsap met grenadine, zo bewijst het boek '100 mocktails'.

Restaurant Black Smoke in Antwerpen: Op gloeiende kolen

Restaurant Black Smoke in Antwerpen: Op gloeiende kolen

Smakelijke en wereldse barbecuegerechten, hip kader, vrolijke bediening, prima sfeer: het nieuwe barbecuerestaurant Black Smoke, ondergebracht in het oude gebouw van de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck, is een echte aanrader.

Restaurant Rosch in Hasselt: geen rush

Restaurant Rosch in Hasselt: geen rush

In het nieuwe moderne eethuis Rosch, in Hasselt, presenteert de jonge chef Glenn Ross een eigen concept rond een à la carte-restaurant, waar hij klassieke gerechten opnieuw op het podium brengt.

Rode poon is vis van het jaar

Rode poon is vis van het jaar

Rode poon is voor de derde keer uitgeroepen tot vis van het jaar.