3 x fast fish in AntwerpenCulinair

3 x fast fish in Antwerpen

Fastfood is al langer geen synoniem meer voor ongezonde, smaakloze troep, dat bleek onderandere uit de opkomst van hotdogs voor meerwaardezoekers en de hamburgerzaken die de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond schoten. Zal vis als fastfood ook hetzelfde succes kennen? Deze Antwerpse adresjes doen alleszins geloven van wel.



Nog steeds geen besluit over glyfosaat

Nog steeds geen besluit over glyfosaat

Een nieuwe stemronde over het al dan niet verlengen van de licentie voor de in de gangbare landbouw wijdverspreide onkruidverdelger glyfosaat is opnieuw op niets uitgedraaid. Dat betekent dat er nog maar zes dagen resten om te beslissen of het goedje binnenkort nog gebruikt mag worden voor de productie van onze groenten en fruit.

  • Culinair
Sergio Herman lanceert eigen tonic

Sergio Herman lanceert eigen tonic

Fruitig en fris, vol van smaak en heerlijk in een cocktail of een longdrink. Sergio Herman lanceerde vandaag samen met de bezielers van Fever-Tree zijn eigen tonic.

  • Culinair

Savage lobster bar opent haar deuren in Antwerpen

Savage lobster bar opent haar deuren in Antwerpen

Gourmet fast food is al langer aan zijn opmars bezig, maar nu kan je ook genieten van kreeft on the go. Savage, de allereerste lobster bar in België opent op 24 juni haar deuren in hartje Antwerpen.

  • Culinair

Is dat van jou het beste? Zoektocht naar ultiem stoofvleesrecept van start

Is dat van jou het beste? Zoektocht naar ultiem stoofvleesrecept van start

Stoofvlees: bijna iedereen eet het regelmatig en bijna iedereen heeft een ander recept. Maar welk is nu het allerbeste? Het recept van je overgrootmoeder dat je op zolder hebt gevonden of dat van het frietkot om de hoek? De zoektocht gaat van start!

  • Culinair

Het mosselseizoen gaat volgende week al van start

Het mosselseizoen gaat volgende week al van start

Goed nieuws. Mosselliefhebbers kunnen al vanaf 29 juni Zeeuwse mosselen kopen, twee weken vroeger dan gewoonlijk. "Dat we zo vroeg in het jaar al zulke mooie vleesgewichten hebben, is echt uitzonderlijk."

  • Culinair

Kobe Desramaults broedt op nieuw restaurant

Kobe Desramaults broedt op nieuw restaurant

Eind dit jaar sluit Kobe Desramaults de deuren van zijn eensterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter, maar dat wilt niet zeggen dat hij van de radar verdwijnt. Desramaults broedt al op nieuwe plannen.

  • Culinair


Heinz voor rechtbank door kleutermaaltijden met 60 % suiker

Heinz voor rechtbank door kleutermaaltijden met 60 % suiker

Voedingsreus Heinz wordt door de Australische consumentenautoriteit voor de rechtbank gesleept. Het bedrijf verkoopt kleutermaaltijden als gezond, terwijl ze boordevol suiker zitten.

  • Culinair

Ook gezondheidsexperts ongerust over afname visvangst

Ook gezondheidsexperts ongerust over afname visvangst

Wereldwijd wordt er steeds minder vis gevangen. Dat baart experts zorgen. "Het is niet enkel een kwestie van biodiversiteit of economie. We mogen de derde dimensie niet uit het oog verliezen: de gezondheid van de mens."

  • Culinair
  • 2 reacties

Ginfeest in Antwerpen

Ginfeest in Antwerpen

Voor het derde jaar op rij wordt de Antwerpse Burburestraat omgetoverd tot een grote, ...

  • Culinair


België-Ierland: voor elk doelpunt een Ierse drank

België-Ierland: voor elk doelpunt een Ierse drank

Iedereen die iets van voetbal afweet, weet dat het straks 6-0 zal worden voor de Rode Duivels. (Ongeveer toch.) De overwinning wordt hopelijk van ons, dus de drankjes zijn van de Ieren.

  • Culinair

Boury: Nieuw toprestaurant in Roeselare

Boury: Nieuw toprestaurant in Roeselare

'Ruimte als voorwaarde voor creativiteit'. Met deze slagzin in het achterhoofd zochten ...

  • Restaurant

Tijd voor maatjesharing: 9 recepten

Tijd voor maatjesharing: 9 recepten

Romig mals en toch stevig en gerijpt van smaak: maatjesharing lusten wij rauw. Negen ...

  • Culinair
  • 1 reacties