Weekendtip: Carnaby Street Eat, een hip culinair festival in hartje Londen

Weekendtip: Carnaby Street Eat, een hip culinair festival in hartje Londen

De Londense Carnaby Street staat bekend voor zijn stijlvolle boetieks. Maar op zaterdag 23 juli is het een en al food wat de klok slaat. Enter 'Carnaby Street Eat', een hip en oergezellig food festival dat de diversiteit van de keukens uit de hoofdstad viert. Zijn we weg?

  • Culinair

Tomorrowland: Callebaut trakteert op Belgische chocoladefrieten

Tomorrowland: Callebaut trakteert op Belgische chocoladefrieten

Chocoladeproducent Callebaut trekt naar het muziekfestival met een origineel dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigt. In het Tomorrowlandrestaurant zwaait topchef Seppe Nobels de plak.

  • Culinair
Mysterie van de dag: waarom brandt alcohol in onze keel?

Mysterie van de dag: waarom brandt alcohol in onze keel?

Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom brandt alcohol in onze keel?

  • Culinair
  • 4 reacties

Acht recepten om zelf ijs te bereiden

Acht recepten om zelf ijs te bereiden

Het voordeel van zelf ijs maken is dat je allerlei recepten kunt uitproberen, tot de inventieve sorbets toe. Aan de slag.

  • Culinair

Verfrissend en gemakkelijk: Vijf komkommerrecepten

Verfrissend en gemakkelijk: Vijf komkommerrecepten

Komkommer is vooral op warme dagen een graag geziene groente. Hij is fris en krokant, bevat weinig calorieën en gedraagt zich sociaal in bereidingen. Van koude komkommer-avocadosoep tot glasnoedelsalade.

  • Culinair

Vis van de week: Pladijs, een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee

Vis van de week: Pladijs, een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee

Onderschat het rijke visaanbod in België niet. De keuze is uitgebreid, de kwaliteit optimaal en de smaak uitstekend. In deze reeks zetten we elke week een minder bekende of onbeminde vis recht uit de Noordzee in de kijker. De pladijs, makkelijk te bereiden, veelzijdig en dankbaar in menig bereiding, mag de spits afbijten.

  • Culinair

Gent, cocktailhoofdstad van het land: 5 aanraders voor tijdens de Feesten

Gent, cocktailhoofdstad van het land: 5 aanraders voor tijdens de Feesten

Het aantal cocktailbars in het historische centrum van de Arteveldestad is best indrukwekkend. Ter gelegenheid van de opening van de Gentse Feesten offerden wij ons op om cocktails te gaan drinken in de topzaken van de Negenduust. Ja santé mijn ratse.

  • Culinair


'Cookie's tapasbar' in Brugge: Tapas met nostalgisch sausje

'Cookie's tapasbar' in Brugge: Tapas met nostalgisch sausje

Lang moest de horeca-inrichting Scandinavisch clean en koud zijn. Maar nu mag wat ouderwetse gezelligheid weer. Zoals in dit tapasrestaurant in hartje Brugge bijvoorbeeld, vooral bezocht door jonge mensen.

  • Restaurant

Stadslandbouw doet gezonder leven en verkleint inkomenskloof

Stadslandbouw doet gezonder leven en verkleint inkomenskloof

Het zelf verbouwen van voedsel in steden helpt mensen aan gezonde voeding en verkleint de inkomenskloof, zeggen experts. Stadslandbouw staat daarom op de agenda van Habitat III, de VN-conferentie over steden die in oktober wordt gehouden in New York.

  • Culinair



Vragen (en antwoorden) uit jouw moestuin

Vragen (en antwoorden) uit jouw moestuin

Een tijd geleden riepen we op om al jouw moestuinnieuws en -vragen met ons te delen. Uit de reacties kozen we drie vragen, waarop we hier antwoord geven. Van 'mega-erwten' tot rabarber van de tweede oogst.

  • Culinair