Jeroen Meus debuteert met Würst op Antwerpen ProeftCulinair

Jeroen Meus debuteert met Würst op Antwerpen Proeft

Het culinaire outdoorfestival Antwerpen Proeft kan opnieuw rekenen op een pak klinkende gastronomische namen. Ook Jeroen Meus komt dit jaar met zijn restaurantconcept Würst naar de Waagnatie.


De 10 duurste koffies ter wereld

De 10 duurste koffies ter wereld

Koffie wordt dit jaar flink duurder, maar vermoedelijk zal de prijs van je dagelijkse kopje niet eens in de buurt komen van deze uitzonderlijke soorten.

  • Culinair

Dagen Zonder Vlees telt ruim 70.000 inschrijvingen

Dagen Zonder Vlees telt ruim 70.000 inschrijvingen

Al 72.000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de vijfde editie van Dagen Zonder Vlees, de klimaatbewuste vastencampagne die woensdag van start gaat. Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar, toen ongeveer 55.000 Vlamingen deelnamen.

  • Culinair
6 manieren waarop je de gezondheidsvoordelen van havermoutpap verpest

6 manieren waarop je de gezondheidsvoordelen van havermoutpap verpest

Havermout is razend populair als ontbijt. Het is gezond, lekker, vullend en je kan er eindeloos mee variëren. Toch zijn er enkele valkuilen wanneer je oatmeal eet uit gezondheidsoverwegingen. Een gewaarschuwd mens is er twee waard.

  • Culinair

Kennismaking met de Japanse gastronomie: Drie recepten van restaurant Samouraï

Kennismaking met de Japanse gastronomie: Drie recepten van restaurant Samouraï

Japan is dit jaar de centrale gast op het Brusselse Vakantiesalon. Voor ons de gelegenheid om te focussen de Japanse gastronomie. Een kennismaking aan de hand van drie recepten uit de keuken van restaurant Samouraï, dat onlangs een derde ramen-bar opende in Brussel.

  • Culinair
Koffie wordt gevoelig duurder

Koffie wordt gevoelig duurder

De prijs van kwaliteitskoffie zal de komende maanden geleidelijk omhoog gaan. In de Gazet Van Antwerpen wordt gesproken van een stijging van 12 tot 15 % wereldwijd.

  • Culinair

Back to basics met kookboek van Dille & Kamille

Back to basics met kookboek van Dille & Kamille

De "echte" keuken is terug van weggeweest. Na de kant-en-klaarmaaltijden en de leveringen aan huis, wil de hedendaagse kok weer alles zelf doen. Daarbij is een goede leidraad soms welkom. Wie het niet meer aan zijn oma kan vragen, heeft nu 'Keukengeheimen'.

  • Culinair
Vliegtuigvoedsel in beeld: economy versus business class

Vliegtuigvoedsel in beeld: economy versus business class

Meer beenruimte, een glaasje bubbels bij het opstijgen, betere kussens,... een ticket voor een zitje in business class is voor sommigen echt iedere cent waard. Het grootste voordeel is allicht het eten dat je voorgeschoteld krijgt. De leden van de online community BoredPanda verzamelden enkele opmerkelijke verschillen tussen de maaltijden in economy en de maaltijden in business class.

  • Culinair


Hoe Nutella de wereld veroverde

Hoe Nutella de wereld veroverde

Nutella is zo populair dat het een eigen feestdag heeft. (Voor de duidelijkheid: die is vandaag. Haal gerust jouw pot boven.) Hoe komt het toch dat de pasta een begrip werd?

  • Culinair


Zes traditionele Vlaamse producten beloond met label streekproduct

Zes traditionele Vlaamse producten beloond met label streekproduct

Glazuurspeculaas van de kust, hoeveboter en -karnemelk uit de Westhoek, Hasseltse speculaas, Belgische peperkoek van Vondelmolen en Vlaamse witte haring liggen voortaan als erkend streekproduct in de winkel.

  • Culinair


Koreaanse keuken voor beginners

Koreaanse keuken voor beginners

Al sinds 2013 wordt ons verkondigd dat de Koreaanse keuken dé keuken van het jaar ...

  • Culinair

7 tips om je vlees malser te maken

7 tips om je vlees malser te maken

Er is weinig triestiger dan taai of droog vlees. Zeker als je weet dat het gemakkelijk ...

  • Culinair

2.000 ton valse Italiaanse olijfolie ontdekt

2.000 ton valse Italiaanse olijfolie ontdekt

Het nieuws heeft wat weg van een mop: de Italiaanse politie heeft een operatie uitgevoerd die ze Mamma Mia doopten. Het is er helaas geen: de operatie met grappige naam bewijst dat de fraude met onze favoriete olie onverminderd doorgaat.

  • Culinair
  • 3 reacties

Zoektocht naar beste maître d'hôtel van België

Zoektocht naar beste maître d'hôtel van België

De gastronomische Club Prosper Montagné gaat voor het eerst op zoek naar de beste maître d'hôtel van het land. Alle in België werkende zaalmeesters kunnen meedoen. Bedoeling is het beroep en de expertise van het vak in de schijnwerpers te plaatsen.

  • Culinair

Pannenkoeken, 7 keer anders

Pannenkoeken, 7 keer anders

40 dagen na Kerstmis is het tijd om weer eens gezellig te doen. Op Maria-Lichtmis ...

  • Culinair