Cocktails om het weekend mee in te zettenCulinair

Cocktails om het weekend mee in te zetten

Het is vrijdag! Stilaan tijd dus om luidkeels zingend naar huis te rijden, daar te dansen op tafel en te springen in de zetel. Eventueel gesteund door een van deze bijzondere cocktails.

Le Toast: eerste premium toast-bar van Brussel opent de deuren

Le Toast: eerste premium toast-bar van Brussel opent de deuren

Het nieuwe culinaire project Le Toast voegt voortaan een gastronomische touch aan de brusselse bioscoop Cinema Galeries in de Brusselse Sint-Hubertusgalerijen, met op de eerste verdieping een stijlvolle cocktailbar.

  • Culinair

Jeroen Meus debuteert met Würst op Antwerpen Proeft

Jeroen Meus debuteert met Würst op Antwerpen Proeft

Het culinaire outdoorfestival Antwerpen Proeft kan opnieuw rekenen op een pak klinkende gastronomische namen. Ook Jeroen Meus komt dit jaar met zijn restaurantconcept Würst naar de Waagnatie.

  • Culinair

Gezond genieten: 5 recepten van voedingsdeskundige Sandra Bekkari

Gezond genieten: 5 recepten van voedingsdeskundige Sandra Bekkari

Ook in haar nieuw boek 'Nooit meer diëtene' focust voedingsdeskundige Sandra Bekkari op een gezond, evenwichtig voedingspatroon, hoe je het kunt aanleren en wat je doet wanneer de verleiding groot wordt. Met recepten.

  • Culinair
Nieuw 'Restaurant Aan de Stroom' geopend in Antwerpen

Nieuw 'Restaurant Aan de Stroom' geopend in Antwerpen

De Scheldestad heeft er een hotspot bij, met zicht op het water. RAS, voluit 'Restaurant Aan de Stroom', is een nieuw concept dat gastronomie combineert met een vleugje kunst in het gebouw van het Zuiderterras.

  • Culinair

Je doet het fout (of niet): daarom zit er een houten stukje bovenaan je chopsticks

Je doet het fout (of niet): daarom zit er een houten stukje bovenaan je chopsticks

Een nieuwe dag, een nieuwe kans om je dom te voelen over iets dat de hele wereld blijkbaar al wist. Het Internet heeft een antwoord gelost op de prangende vraag: waarom zitten chopsticks bovenaan vast aan een dikker stukje hout? (Al werkt het trucje blijkbaar niet overal.)

  • Culinair
Lunchinspiratie: vegetarisch broodbeleg

Lunchinspiratie: vegetarisch broodbeleg

Vegetarisch eten: allemaal goed en wel, maar wat smeer je dan in hemelsnaam op je boterham? Wij geven je graag wat inspiratie, want er zijn (gemakkelijke) opties genoeg.

  • Culinair

De 10 duurste koffies ter wereld

De 10 duurste koffies ter wereld

Koffie wordt dit jaar flink duurder, maar vermoedelijk zal de prijs van je dagelijkse kopje niet eens in de buurt komen van deze uitzonderlijke soorten.

  • Culinair

Dagen Zonder Vlees telt ruim 70.000 inschrijvingen

Dagen Zonder Vlees telt ruim 70.000 inschrijvingen

Al 72.000 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de vijfde editie van Dagen Zonder Vlees, de klimaatbewuste vastencampagne die woensdag van start gaat. Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar, toen ongeveer 55.000 Vlamingen deelnamen.

  • Culinair

6 manieren waarop je de gezondheidsvoordelen van havermoutpap verpest

6 manieren waarop je de gezondheidsvoordelen van havermoutpap verpest

Havermout is razend populair als ontbijt. Het is gezond, lekker, vullend en je kan er eindeloos mee variëren. Toch zijn er enkele valkuilen wanneer je oatmeal eet uit gezondheidsoverwegingen. Een gewaarschuwd mens is er twee waard.

  • Culinair

Koffie wordt gevoelig duurder

Koffie wordt gevoelig duurder

De prijs van kwaliteitskoffie zal de komende maanden geleidelijk omhoog gaan. In ...

  • Culinair

Back to basics met kookboek van Dille & Kamille

Back to basics met kookboek van Dille & Kamille

De "echte" keuken is terug van weggeweest. Na de kant-en-klaarmaaltijden en de leveringen aan huis, wil de hedendaagse kok weer alles zelf doen. Daarbij is een goede leidraad soms welkom. Wie het niet meer aan zijn oma kan vragen, heeft nu 'Keukengeheimen'.

  • Culinair

Vliegtuigvoedsel in beeld: economy versus business class

Vliegtuigvoedsel in beeld: economy versus business class

Meer beenruimte, een glaasje bubbels bij het opstijgen, betere kussens,... een ticket voor een zitje in business class is voor sommigen echt iedere cent waard. Het grootste voordeel is allicht het eten dat je voorgeschoteld krijgt. De leden van de online community BoredPanda verzamelden enkele opmerkelijke verschillen tussen de maaltijden in economy en de maaltijden in business class.

  • Culinair

Hoe Nutella de wereld veroverde

Hoe Nutella de wereld veroverde

Nutella is zo populair dat het een eigen feestdag heeft. (Voor de duidelijkheid: ...

  • Culinair

Coca-Cola gaat whisky, wodka en rum verkopen

Coca-Cola gaat whisky, wodka en rum verkopen

De Amerikaanse frisdrankgigant gaat vanaf april ook sterkedrank verkopen in België. Daarover is een overeenkomst gesloten met het Schotse Edrington, producent van verschillende premium merken.

  • Culinair



Koreaanse keuken voor beginners

Koreaanse keuken voor beginners

Al sinds 2013 wordt ons verkondigd dat de Koreaanse keuken dé keuken van het jaar ...

  • Culinair

7 tips om je vlees malser te maken

7 tips om je vlees malser te maken

Er is weinig triestiger dan taai of droog vlees. Zeker als je weet dat het gemakkelijk ...

  • Culinair


Pannenkoeken, 7 keer anders

Pannenkoeken, 7 keer anders

40 dagen na Kerstmis is het tijd om weer eens gezellig te doen. Op Maria-Lichtmis ...

  • Culinair