Vis van de week: Tongschar, uitstekend alternatief voor de prijzige zeetongCulinair

Vis van de week: Tongschar, uitstekend alternatief voor de prijzige zeetong

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag tongschar, een fijn visje van eigen bodem dat deze week nog gepromoveerd werd tot Vis van het Jaar. Sterrenchef Matthieu Beudaert levert het bijhorende topgerecht.

Uit de natuur, in de cocktail: op stap met Paul Morel

Uit de natuur, in de cocktail: op stap met Paul Morel

Niet alleen bij chefs is het de voorbije jaren bon ton om de wijde natuur in te trekken om daar onbewerkte en lokale ingrediënten te plukken, ook bartenders doen het tegenwoordig. Paul Morel troonde ons mee naar een bioboer in het Antwerpse Nijlen.

  • Culinair

In beeld: Mosaic Sushi, de nieuwste foodtrend in Japan

In beeld: Mosaic Sushi, de nieuwste foodtrend in Japan

Een schoteltje sushi presenteren als een kunstwerk, het is de nieuwste hype in het land van de rijzende zon. Het concept is even simpel als schitterend.

  • Culinair


Restaurant Roots in Gent: Groenten in de hoofdrol

Restaurant Roots in Gent: Groenten in de hoofdrol

Begin dit jaar probeerde restaurant Roots, in Gent, in alle stilte rustig te starten, maar dat mislukte: vanaf de eerste dag was de toeloop groot. Hier eet je lekker, met veel boerengroenten in het bord.

  • Restaurant
Franse wijnoogst tien procent lager

Franse wijnoogst tien procent lager

De Franse wijnproductie zal dit jaar tien procent lager uitvallen, als gevolg van slechte weersomstandigheden.

  • Culinair

Inheemse boeren vrezen multinationals na vrijhandelsverdrag

Inheemse boeren vrezen multinationals na vrijhandelsverdrag

Inheemse Chilenen, Mexicanen en Peruanen vrezen nog armer te worden door het Trans-Pacifisch Partnerschap (TPP). Door het vrijhandelsverdrag met de VS zullen multinationals meer vrijheid krijgen op hun grondgebied, zeggen ze.

  • Culinair


Astronautenvoedsel moet eiwittekort in Congo verhelpen

Astronautenvoedsel moet eiwittekort in Congo verhelpen

Een van de kleinste, oudste en meest robuuste levensvormen op aarde moet het eiwittekort in de voeding van de Congolese bevolking gaan verhelpen. Spirulina is al langer het object van onderzoek, maar dan was dat eerder in het kader van voedsel voor astronauten op missie naar Mars.

  • Culinair


Proefde jij de vis van het jaar al?

Proefde jij de vis van het jaar al?

De tongschar is uitgeroepen tot Vis van het Jaar. Voor vissers is tongschar eigenlijk bijvangst, maar het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing wil die vis meer promoten. Want mensen eten hem bijna niet, terwijl tongschar veel goedkoper is dan de klassieke zeetong. Volgens velen is hij ook smeuïger en dus lekkerder.

  • Culinair

Grootschalig plan moet Ivoriaanse cacaoteelt verduurzamen

Grootschalig plan moet Ivoriaanse cacaoteelt verduurzamen

Enkele grote spelers in de chocoladesector en duurzame economie hebben de handen in elkaar geslagen om 103.000 kleine cacaoboeren in Ivoorkust te financieren tegen 2020. Zo hoopt initiatiefnemer Barry Callebaut de teelt te kunnen verduurzamen.

  • Culinair


Bruxelles ma belle: de beste cocktails van onze hoofdstad

Bruxelles ma belle: de beste cocktails van onze hoofdstad

Wanneer we het over cocktails in België hebben, blijft de conversatie doorgaans beperkt tot Knokke, Gent en Antwerpen. Maar ook Brussel doet tegenwoordig zijn duit in het zakje, met vijf prima bars waar dito drankjes worden geschonken.

  • Culinair

Waarom zijn onze garnalen opeens zo duur?

Waarom zijn onze garnalen opeens zo duur?

Hoe komt dat onze garnalen plots duurder zijn geworden? Het is de schuld van de Nederlanders.

  • Culinair
  • 1 reacties




Rode wijn koud drinken: doen of niet?

Rode wijn koud drinken: doen of niet?

Witte wijn drink je koud, rode op kamertemperatuur, dat is de regel. Maar komt die ...

  • Culinair

Video: 100 jaar bruidsgebak

Video: 100 jaar bruidsgebak

De 100 jaar-reeks van Mode.com dook in de zoete geschiedenis van het bruidsgebak. ...

  • Culinair