Rumkenner Tom Neijens: 'Rum is de meest polyvalente spirit op de markt'Culinair

Rumkenner Tom Neijens: 'Rum is de meest polyvalente spirit op de markt'

De geschiedenis van rum is doorspekt met sappige verhalen over piraten, paradijselijke eilanden en verborgen schatten. Tom Neijens, bartender van de Gentse tikibar The Drifter, vertelt hoe hij verslingerd raakte aan deze exotische drank.

Vinto: Knusse en vlotte kwaliteitsbistro in Kruishoutem

Vinto: Knusse en vlotte kwaliteitsbistro in Kruishoutem

Vinto is de zaak van twee vrienden die een oud cafeetje aan de kerk in het centrum van Kruishoutem overnamen en inrichtten als bistro met aperitiefbar. Wij gingen er op bezoek.

  • Culinair


Italiës laatste prins leert Amerikanen eten met eigen foodtruck

Italiës laatste prins leert Amerikanen eten met eigen foodtruck

Foodtrucks blijven razend populair, ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een van de trucks die door de straten van Los Angeles rijdt, is wel héél authentiek Italiaans: de man die ermee rondrijdt, is niemand minder dan de laatste prins van het land van de laars.

  • Culinair
  • 1 reacties
Tournée générale: Mort Subite doet gooi naar wereldrecord

Tournée générale: Mort Subite doet gooi naar wereldrecord

De brouwerij van Mort Subite zal op zaterdag 30 juli tijdens haar Open Brouwerijdag het wereldrecord tournée générale proberen te breken. Daarvoor moeten er meer dan 1.200 mensen het glas heffen.

  • Culinair

Deze 5 nieuwe projecten moeten Vlaamse voedingsketen duurzamer maken

Deze 5 nieuwe projecten moeten Vlaamse voedingsketen duurzamer maken

Het ambitieus project 'De Voedingsketen Verduurzaamt', waarmee gezocht wordt naar duurzamere landbouw- en voedingssystemen werd al enkele jaren geleden afgetrapt met concrete praktijkprojecten. Nu die zijn afgerond, komen er vijf andere veelbelovende experimenten in de plaats, aldus Vilt.

  • Culinair

Deze moleculaire scanner vertelt je letterlijk alles over je eten

Deze moleculaire scanner vertelt je letterlijk alles over je eten

Welke watermeloen in de winkel is het zoetst? Is die avocado al rijp? Bevatten deze appels giftige stoffen of niet? En hoeveel calorieën zitten er in die shake? Al die vragen zijn een eitje voor Scio, een apparaatje dat de chemische samenstelling van eender wat kan geven aan de hand van een lichtstraal.

  • Culinair
Van bediende tot veganist: 8 ontbijten voor 8 soorten mensen

Van bediende tot veganist: 8 ontbijten voor 8 soorten mensen

We zijn allemaal zo verschillend, maar we hebben wel allemaal dezelfde basisbehoeften en ontbijten is daar één van. We geven je acht heerlijke suggesties, telkens toegespitst op jouw eigen behoeftes. (Ook voor wie nu al zucht dat ze nooit tijd hebben voor het ontbijt.)

  • Culinair

Onderzoek: waarom we voedsel verspillen, ondanks de kost en het schuldgevoel

Onderzoek: waarom we voedsel verspillen, ondanks de kost en het schuldgevoel

Een derde: zo veel van de geteelde groenten en fruit belandt er wereldwijd in de vuilbak. Die verspilling gebeurt gedurende het hele traject van veld tot vork, maar de grootste schuldigen blijven de consumenten. Dat doen ze volgens onderzoekers niet uit slechte wil, maar eerder omdat ze niet beter weten.

  • Culinair



Tomorrowland: Callebaut trakteert op Belgische chocoladefrieten

Tomorrowland: Callebaut trakteert op Belgische chocoladefrieten

Chocoladeproducent Callebaut trekt naar het muziekfestival met een origineel dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigt. In het Tomorrowlandrestaurant zwaait topchef Seppe Nobels de plak.

  • Culinair

Mysterie van de dag: waarom brandt alcohol in onze keel?

Mysterie van de dag: waarom brandt alcohol in onze keel?

Deze zomer viert Knack.be de mysteries van het leven. Elke dag kruipen we in de huid van een verwonderd kind en verbazen we ons over al dan niet alledaagse mysteries. Vandaag: waarom brandt alcohol in onze keel?

  • Culinair
  • 4 reacties

Acht recepten om zelf ijs te bereiden

Acht recepten om zelf ijs te bereiden

Het voordeel van zelf ijs maken is dat je allerlei recepten kunt uitproberen, tot ...

  • Culinair


Verfrissend en gemakkelijk: Vijf komkommerrecepten

Verfrissend en gemakkelijk: Vijf komkommerrecepten

Komkommer is vooral op warme dagen een graag geziene groente. Hij is fris en krokant, bevat weinig calorieën en gedraagt zich sociaal in bereidingen. Van koude komkommer-avocadosoep tot glasnoedelsalade.

  • Culinair