Punch in je lunch: originele ideeën voor de brooddoos

Punch in je lunch: originele ideeën voor de brooddoos

Het is bijna zover, weldra zitten onze kinderen weer op de schoolbanken en dienen er broodtrommels gevuld. In haar nieuwe boek 'Wat lunchen we vandaag?' geeft foodblogster Susan Aretz alternatieven voor het standaard broodbeleg en maakt ze van de middaglunch een smakelijk feestje.

Vraag naar haaienvinnen stort in elkaar

Vraag naar haaienvinnen stort in elkaar

Het kunnen eten van haaienvinnen werd in China en andere Aziatische landen erg lang gezien als symbool voor luxe en rijkdom, maar ...

Op culinaire expeditie in de Portugese Alentejo

Op culinaire expeditie in de Portugese Alentejo

Reizen op zich is al leuk, maar al proevend de eetcultuur van je reisbestemming ontdekken vinden wij het allerleukste. Een streek ...

Drie topterrassen om te vertoeven

Drie topterrassen om te vertoeven

Doodzonde om binnen te zitten als de zon schijnt, en al zeker als je kunt plaatsnemen op een van deze drie topterrassen.

Restaurantsmeer restaurants

Laatste oprichter van Gault & Millau overleden

Laatste oprichter van Gault & Millau overleden

De culinaire criticus Christian Millau is overleden op 88-jarige leeftijd. Samen met Henri Gault, die al overleed in 2000, introduceerde ...

Inmaakrecepten om zelf mee aan de slag te gaan

Inmaakrecepten om zelf mee aan de slag te gaan

Citroenen met kruidenzeezout, tomaten met look en tijm, komkommers met mosterdzaad. Inmaken is zo gemakkelijk en levert zoveel ...

Drie maal heerlijk tafelen aan het water

Drie maal heerlijk tafelen aan het water

Idyllischer dan tafelen aan de rand van het water kan haast niet. Drie adresjes om te genieten van een lekkere maaltijd én een ...

Bergamotlikeur wint 'Oscars van drankindustrie'

Bergamotlikeur wint 'Oscars van drankindustrie'

De bergamotlikeur 'Italicus Rosolio di Bergamotto' heeft de prijs voor 'Best New Spirit/Cocktail Ingredient' gewonnen tijdens ...

Zomericoon: het raketijsje

Zomericoon: het raketijsje

Aan het raketijsje wordt niet gesleuteld, zo blijkt. Het verhaal achter een zome ...

Diepvriesvoeding wordt minst verspild

Diepvriesvoeding wordt minst verspild

Diepgevroren groenten, fruit en aardappelproducten worden minder weggegooid dan vers ...

Nieuwe boerenmarkt voor Antwerpen

Nieuwe boerenmarkt voor Antwerpen

Het Antwerps collectief Labeur Local stelt haar nieuwe markt KRAAKVERS voor. 'Met ...

Veilig barbecueën: een handleiding

Veilig barbecueën: een handleiding

Een barbecue met vrienden, dat is de zomer ten top. Met deze tips van meester-barbecueër ...