De wijnronde van Frankrijk: In Antwerpen drinken we echter bier

De wijnronde van Frankrijk: In Antwerpen drinken we echter bier

Lotte Wolf, wine director van Sergio Herman, kruipt naar aanleiding van de Ronde van Frankrijk in de pen. Elke tourdag selecteert ze een bijzondere wijn uit de streek waar de renners zich op dat moment bevinden. Behalve voor deze derde etappe met startplaats in Antwerpen geeft ze een biertip.

  • Culinair



In beeld: gemorst voedsel of kunst?

In beeld: gemorst voedsel of kunst?

"Waarom zou ik het meteen opkuisen als ik er eerst iets mooi mee kan maken?" Dat moet de Italiaanse artieste Giulia Bernardelli gedacht hebben toen ze haar eerste kunstwerk van gemorste koffie maakte. Wat volgde was een heel Instagram-account vol prachtige plaatjes.

  • Culinair

Interview: Alle Dagen Honger over hun helden en waarom ze nét geen nobelprijs verdienen

Interview: Alle Dagen Honger over hun helden en waarom ze nét geen nobelprijs verdienen

Het culinaire projectbureau Alle Dagen Honger verspreidt haar boodschap over de schoonheid van eten nu ook in de offline wereld met het boek Helden van het echte eten. Daarin gaan ze op zoek naar het verhaal achter je dagelijkse prakje. "We merkten dat er heel interessante verhalen schuilgaan achter datgene dat op ons bord belandt."

  • Culinair

Tips voor een geslaagde picknick

Tips voor een geslaagde picknick

Het is mooi weer, de picknickmand wordt tevoorschijn gehaald en gevuld met al het lekkers dat voorhanden is. Klaar voor vertrek. Of toch niet helemaal?

  • Culinair

De beste manier om een perfect rijpe avocado te herkennen

De beste manier om een perfect rijpe avocado te herkennen

Bestaat er een groter keukenverdriet dan een avocado aansnijden en vervolgens merken dat hij eigenlijk nog niet rijp was? Of dat blijkt dat je te lang hebt gewacht en je avocado bruin geworden is? Dankzij deze slimme truc kan je nu precies weten wanneer je avocado rijp is , en dat zonder dat er een mes aan te pas komt.

  • Culinair

Beleef de Guatemalteekse Zacapa Rum in zijn Brusselse pop-up bar

Beleef de Guatemalteekse Zacapa Rum in zijn Brusselse pop-up bar

De premium rum Zacapa daalt, recht uit de bergen van Guatemala, enkele dagen af naar Brussel voor een food pairing met onze nationale trots, de chocolade. En niet zomaar eender welke chocolade, maar die van Pierre Marcolini. Dankzij Lorena Vasquez, vrouw in een mannenwereld en Zacapa Master Blender, komen we meer te weten over deze nectar.

  • Culinair



Lekker én Italiaans: Margherita de luxe

Lekker én Italiaans: Margherita de luxe

Valentina Gatti, uitbaatster van het trendy hapjesrestaurant Eat Love Tastings in Gent, heeft de authentieke Italiaanse keuken in de vingers. Ontdek deze twee lekkere gerechten uit haar keuken: pizza op z'n best.

  • Culinair







5 zomerbars in Antwerpen

5 zomerbars in Antwerpen

Tijdens de zomermaanden springen de Antwerpse zomerbars als palmbomen uit de grond. ...

  • Culinair
  • 1 reacties