Feesten in 'een soort van echt restaurant'

Feesten in 'een soort van echt restaurant'

Hij verbaasde ons al met een foodtruck. Daarna dook hij op met verscheidene pop-upconcepten. Nu heeft Maarten Van Essche iets wat op een echt restaurant lijkt, maar het niet helemaal is. Lekker ? Dat alleszins.

'Duurzame transitie in de landbouw is geen luxe, maar noodzaak'

'Duurzame transitie in de landbouw is geen luxe, maar noodzaak'

De landbouwsector moet meer gaan produceren en tegelijkertijd minder druk op het milieu uitoefenen om in de toekomst de wereldbevolking te kunnen blijven voeden. Dat stellen de Verenigde Naties in een nieuw rapport.

Zo maak je pickles van wintergroenten

Zo maak je pickles van wintergroenten

Weersta de verleiding om de winterpeen, venkel of raap in een puree te draaien en laat ze eens een nachtje rusten in een pekelbadje. Deze zoetzure pickles doen het prima als knapperige side-dish, op een boterham met hummus of gemengd onder een salade.

Restaurantsmeer restaurants

Gesmolten Noordpoolijs op fles: kan het nog onethischer?

Gesmolten Noordpoolijs op fles: kan het nog onethischer?

In de rekken van het Londense luxegrootwarenhuis Harrods ligt tegenwoordig een opmerkelijke fles water: klanten die er 80 pond (ongeveer 94 euro) voor over hebben, kunnen een liter gesmolten Noordpoolijs mee naar huis nemen. We vertellen je graag waarom het niet alleen de prijs is die voor controverse zorgt.

Vis van de Week: Rode poon

Vis van de Week: Rode poon

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons ...