Van aperitief tot dessert: zes keer lychees

Van aperitief tot dessert: zes keer lychees

Wanneer bij ons de winter het hardst toeslaat, is de lychee of Chinese aardbei op zijn best. Zes recepten waarin de exotische vrucht een verrassende rol speelt!

Eten en drinken om je immuunsysteem te stimuleren

Eten en drinken om je immuunsysteem te stimuleren

Heel wat voedingsmiddelen uit ons dagelijkse leven ondersteunen en versterken ons immuunsysteem. Hun bacteriëndodende en antivirale eigenschappen versterken ons tegen griep, verkoudheid en andere kwalen. Een overzicht.

Restaurantsmeer restaurants

'Millennials spenderen meer aan koffie dan aan pensioensparen'

'Millennials spenderen meer aan koffie dan aan pensioensparen'

Koffie is een levensstijl. Dat die verdragende gevolgen kan hebben, toont een recent verslag van SurveyMonkey in opdracht van de app Acorns aan: bijna de helft van de millennials zou meer geld spenderen aan koffie dan aan pensioensparen.

Unieke bananencollectie KU Leuven blaast 30 kaarsjes uit

Unieke bananencollectie KU Leuven blaast 30 kaarsjes uit

Het Musa International Transit Centre (ITC) aan de KU Leuven, waar maar liefst 1.500 verschillende bananenvariëteiten bewaard worden, viert op maandag 23 januari zijn 30-jarig bestaan. Het ITC verricht onderzoek om de bananenteelt wereldwijd productiever, resistenter en duurzamer te maken.

Parijs: drie barvrouwen geven hun favoriete adressen in de lichtstad

Parijs: drie barvrouwen geven hun favoriete adressen in de lichtstad

Ah, Parijs, stad van licht en liefde en, ietwat verrassender: stad van vrouwelijke barkeepers. Steeds vaker zul je er dames de cocktails zien shaken tot het ochtendgloren. Drie mixologistes over de hartslag van hun stad.

Verlekkerd uitkijken naar derde seizoen van Chef's Table

Verlekkerd uitkijken naar derde seizoen van Chef's Table

Liefhebbers van food porn hebben weer iets om naar uit te kijken, want op 17 februari gaat Chef's Table seizoen drie wereldwijd in release op Netflix. En dat belooft weer heel wat inspirerend lekkers.

Van ontbijt tot avondmaal: gezond de dag door met Sandra Bekkari

Van ontbijt tot avondmaal: gezond de dag door met Sandra Bekkari

Of je twee weken geleden voornemens hebt gemaakt of niet: gezond eten kan nooit kwaad. En daar kan Sandra Bekkari, voedingsadviseur en schrijfster van de boeken Nooit meer diëten, je een handje bij helpen.

Uitgebreid wegens succes: tastingfestival Meug

Uitgebreid wegens succes: tastingfestival Meug

Liefhebber van bier, wijn of whisky? Dan moet je beslist 17 en 18 februari vrij houden, want die dagen vindt in Antwerpen de tweede editie van het Tastingfestival Meug plaats.

Zien: architecte wordt patissier

Zien: architecte wordt patissier

Met een opleiding tot architect kan je je toewijden tot het ontwerpen van meesterlijke ...

Zo doe je het: goedkopere grote porties inslaan en toch niets moeten weggooien

Zo doe je het: goedkopere grote porties inslaan en toch niets moeten weggooien

"Voeding voor singles in supermarkten is te duur", zegt Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) vandaag op MoneyTalk. Maar als een alleenstaande slim omgaat met bulk, hoeft die niet meer te betalen dan de leden van een gezin. Dankzij deze tips winkel je goedkoop en eet je lekker, zonder verspilling en nodeloos verpakkingsafval.