Vis van de week: Tongschar, uitstekend alternatief voor de prijzige zeetongCulinair

Vis van de week: Tongschar, uitstekend alternatief voor de prijzige zeetong

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag tongschar, een fijn visje van eigen bodem dat deze week nog gepromoveerd werd tot Vis van het Jaar. Sterrenchef Matthieu Beudaert levert het bijhorende topgerecht.


Restaurant Roots in Gent: Groenten in de hoofdrol

Restaurant Roots in Gent: Groenten in de hoofdrol

Begin dit jaar probeerde restaurant Roots, in Gent, in alle stilte rustig te starten, maar dat mislukte: vanaf de eerste dag was de toeloop groot. Hier eet je lekker, met veel boerengroenten in het bord.

  • Restaurant

Franse wijnoogst tien procent lager

Franse wijnoogst tien procent lager

De Franse wijnproductie zal dit jaar tien procent lager uitvallen, als gevolg van slechte weersomstandigheden.

  • Culinair

Inheemse boeren vrezen multinationals na vrijhandelsverdrag

Inheemse boeren vrezen multinationals na vrijhandelsverdrag

Inheemse Chilenen, Mexicanen en Peruanen vrezen nog armer te worden door het Trans-Pacifisch Partnerschap (TPP). Door het vrijhandelsverdrag met de VS zullen multinationals meer vrijheid krijgen op hun grondgebied, zeggen ze.

  • Culinair

Astronautenvoedsel moet eiwittekort in Congo verhelpen

Astronautenvoedsel moet eiwittekort in Congo verhelpen

Een van de kleinste, oudste en meest robuuste levensvormen op aarde moet het eiwittekort in de voeding van de Congolese bevolking gaan verhelpen. Spirulina is al langer het object van onderzoek, maar dan was dat eerder in het kader van voedsel voor astronauten op missie naar Mars.

  • Culinair
'100% West-Vlaams' verwelkomt honderdste hoeveproducent

'100% West-Vlaams' verwelkomt honderdste hoeveproducent

De vzw West-Vlaamse Hoeveproducten telt voortaan 100 leden die naar buiten komen onder de merknaam "100% West-Vlaams". De vzw wil met die campagne West-Vlaamse hoeveproducten bij een breed publiek bekendmaken. Hoeveslagerij De Heerlijkheid in Vladslo is het honderdste lid geworden.

  • Culinair

Dit is de nieuwe Vis van het Jaar: tongschar

Dit is de nieuwe Vis van het Jaar: tongschar

De tongschar is verkozen tot Vis van het Jaar. Met die campagne belicht het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) ieder jaar een noordzeevis. Het is na 1997 en 2008 al de derde keer dat de tongschar uitgeroepen werd tot Vis van het Jaar. Hoog tijd dat je hem nu wel leert kennen dus.

  • Culinair

Proefde jij de vis van het jaar al?

Proefde jij de vis van het jaar al?

De tongschar is uitgeroepen tot Vis van het Jaar. Voor vissers is tongschar eigenlijk bijvangst, maar het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing wil die vis meer promoten. Want mensen eten hem bijna niet, terwijl tongschar veel goedkoper is dan de klassieke zeetong. Volgens velen is hij ook smeuïger en dus lekkerder.

  • Culinair


7 verrassende ingrediënten voor limonade

7 verrassende ingrediënten voor limonade

Citroen, aardbei, komkommer,... de kans is groot dat je deze zomer al vaker glazen karaffen vulde met een mix van water en dit fruit, maar wist je dat limonade ook best wat spannender kan? Met komijn, lavendel of jalapeño bijvoorbeeld? Mentalfloss verzamelde enkele verrassende ingrediënten.

  • Culinair

Bruxelles ma belle: de beste cocktails van onze hoofdstad

Bruxelles ma belle: de beste cocktails van onze hoofdstad

Wanneer we het over cocktails in België hebben, blijft de conversatie doorgaans beperkt tot Knokke, Gent en Antwerpen. Maar ook Brussel doet tegenwoordig zijn duit in het zakje, met vijf prima bars waar dito drankjes worden geschonken.

  • Culinair


Antwerps bier krijgt brouwerij op het Eilandje

Antwerps bier krijgt brouwerij op het Eilandje

De Antwerpse Brouw Compagnie (ABC), bekend van Seefbier en Bootjesbier, installeert haar brouwerij in het Noorderpershuis, in de Antwerpse wijk 't Eilandje. "Hiermee krijgt Antwerpen stad voor het eerst in bijna een eeuw opnieuw een volwaardige brouwerij in het centrum", klinkt het.

  • Culinair

Vis van de week: schelvis, het smakelijke neefje van de kabeljauw

Vis van de week: schelvis, het smakelijke neefje van de kabeljauw

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag schelvis, een waardig alternatief voor kabeljauw dat zich minder laat voelen in je portefeuille, maar even hard op je smaakpapillen.

  • Culinair
  • 2 reacties


Rode wijn koud drinken: doen of niet?

Rode wijn koud drinken: doen of niet?

Witte wijn drink je koud, rode op kamertemperatuur, dat is de regel. Maar komt die ...

  • Culinair

Video: 100 jaar bruidsgebak

Video: 100 jaar bruidsgebak

De 100 jaar-reeks van Mode.com dook in de zoete geschiedenis van het bruidsgebak. ...

  • Culinair