Tomaat is de populairste groente

Tomaat is de populairste groente

De tomaat blijft aanvoerder van de lijst met de populairste groenten in België. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

  • Culinair

Delhaize breidt actie 'lelijke groenten' uit

Delhaize breidt actie 'lelijke groenten' uit

Delhaize verkoopt opnieuw groenten die afwijken van de gangbare 'mooie' vorm aan een voordelige prijs, in meer dan 100 vestigingen.

  • Culinair
  • 5 reacties

Brussels tramrestaurant rijdt opnieuw uit

Brussels tramrestaurant rijdt opnieuw uit

De gastronomische tram die topgerechten serveert terwijl het Brussel doorkruist rijdt weer rond. Deze editie kun je sightseeing combineren met lekkers uit Letland.

  • Culinair

5 vragen aan de duurzaamheidsexpert: 'Denk twee keer na vooraleer je koopt'

5 vragen aan de duurzaamheidsexpert: 'Denk twee keer na vooraleer je koopt'

Deze maand schenken we bij Weekend.be extra aandacht aan duurzaamheid. We laten enkele experts aan het woord die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Vandaag praten we met Steven Desair, oprichter van de non-profitorganisatie Eatmosphere die de problematiek rond voedselverspilling en -armoede wil aankaarten.

  • Culinair

9 culinaire hotspots in Mechelen

9 culinaire hotspots in Mechelen

Onlangs zette de prestigieuze zakenkrant 'The Financial Times' Mechelen in haar top tien van kleine steden van de toekomst. Wij gingen op zoek naar enkele nieuwe culinaire hotspots in de stad.

  • Culinair
10 regels om te fermenteren

10 regels om te fermenteren

Fermenteren, een oude methode om voedingsmiddelen te bewaren, zit in de lift. Enkele regels die je best in acht neemt voor het geval je zelf aan het fermenteren slaat.

  • Culinair
  • 2 reacties

TV-tuinier Wim Lybaert voert campagne voor biologische voeding

TV-tuinier Wim Lybaert voert campagne voor biologische voeding

Wim Lybaert, bekend van televisie als moestuinier en fan van duurzame boeren, is het gezicht van de nieuwe campagne voor biologische landbouw en voeding van de Vlaamse sectororganisatie Bioforum.

  • Culinair

Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn

Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn

Voor de liefhebbers van een vakkundig bereid stuk verse vis, opgediend zonder flauwekul en voor een correcte prijs, is er Mojo, in de Antwerpse Kasteelpleinstraat.

  • Restaurant


Student met gezonde desserts verkozen tot Gentse student-ondernemer van het jaar

Student met gezonde desserts verkozen tot Gentse student-ondernemer van het jaar

Laura "Madam Bakster" Verhulst, een masterstudente Taal- en Letterkunde aan de UGent, is verkozen tot Gentse student-ondernemer van 2016. Met haar "guiltfree" onlinebakkerij creëert ze gezonde ontbijten en desserts, vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak.

  • Culinair

Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn

Visrestaurant Mojo in Antwerpen: Vis zoals vis moet zijn

Voor de liefhebbers van een vakkundig bereid stuk verse vis, opgediend zonder flauwekul en voor een correcte prijs, is er Mojo, in de Antwerpse Kasteelpleinstraat.

  • Restaurant

9 keer avontuurlijk tafelen in Brussel

9 keer avontuurlijk tafelen in Brussel

Japans, Chinees, Ethiopisch, Koreaans... Brussel biedt een waaier aan uitheemse restaurants, ...

  • Culinair

De voordelen van knoflook

De voordelen van knoflook

Knoflook is een van de meest aromatische kruiden in onze keuken. En hoe verser toegevoegd aan de bereiding, hoe pittiger de smaak. Tips en recepten met look in de hoofdrol.

  • Culinair


Bishop's Gin, nieuwe Belgische gin

Bishop's Gin, nieuwe Belgische gin

Nieuweling in het inmiddels zeer uitgebreide gamma Belgische gins is deze - veelzijdige ...

  • Culinair




Sergio Herman richt luxefrituren op

Sergio Herman richt luxefrituren op

De Nederlandse topchef Sergio Herman gaat luxefrieten bakken. Voor het einde van ...

  • Culinair
  • 9 reacties