'Duurzame transitie in de landbouw is geen luxe, maar noodzaak'

'Duurzame transitie in de landbouw is geen luxe, maar noodzaak'

De landbouwsector moet meer gaan produceren en tegelijkertijd minder druk op het milieu uitoefenen om in de toekomst de wereldbevolking te kunnen blijven voeden. Dat stellen de Verenigde Naties in een nieuw rapport.

Zo maak je pickles van wintergroenten

Zo maak je pickles van wintergroenten

Weersta de verleiding om de winterpeen, venkel of raap in een puree te draaien en laat ze eens een nachtje rusten in een pekelbadje. Deze zoetzure pickles doen het prima als knapperige side-dish, op een boterham met hummus of gemengd onder een salade.

Gesmolten Noordpoolijs op fles: kan het nog onethischer?

Gesmolten Noordpoolijs op fles: kan het nog onethischer?

In de rekken van het Londense luxegrootwarenhuis Harrods ligt tegenwoordig een opmerkelijke fles water: klanten die er 80 pond (ongeveer 94 euro) voor over hebben, kunnen een liter gesmolten Noordpoolijs mee naar huis nemen. We vertellen je graag waarom het niet alleen de prijs is die voor controverse zorgt.

Restaurantsmeer restaurants

Brussels verbod op productie foie gras in de maak: 'Ik hoop op een sneeuwbaleffect'

Brussels verbod op productie foie gras in de maak: 'Ik hoop op een sneeuwbaleffect'

De eerste stappen zijn gezet voor een Brussels verbod op de productie van foie gras. De hoop op een verbod in heel België is groot bij de groene parlementsleden Annemie Maes (Groen) en Céline Delforge (Ecolo). "Het voederen van eenden en ganzen om hun lever te doen vervetten, is marteling," klinkt het.

Onderzoek: wie online shopt, koopt minder ongezonde snacks

Onderzoek: wie online shopt, koopt minder ongezonde snacks

Wie winkelt in de traditionele supermarkt, koopt vaker ongezonde snacks in vergelijking met consumenten die online winkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Marketingafdeling van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde van de Gentse universiteit. "Offline consumenten kunnen moeilijker weerstaan aan de fysieke producten", stellen de onderzoekers.

Vis van de Week: Rode poon

Vis van de Week: Rode poon

'We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat we op ons bord willen en al de rest weggooien.' Wij volgen het motto van de NorthSeaChefs en eten vandaag rode poon, vorige week nog uitgeroepen tot vis van het jaar.