Nieuw 'Restaurant Aan de Stroom' geopend in AntwerpenCulinair

Nieuw 'Restaurant Aan de Stroom' geopend in Antwerpen

De Scheldestad heeft er een hotspot bij, met zicht op het water. RAS, voluit 'Restaurant Aan de Stroom', is een nieuw concept dat gastronomie combineert met een vleugje kunst in het gebouw van het Zuiderterras.

Back to basics met kookboek van Dille & Kamille

Back to basics met kookboek van Dille & Kamille

De "echte" keuken is terug van weggeweest. Na de kant-en-klaarmaaltijden en de leveringen aan huis, wil de hedendaagse kok weer alles zelf doen. Daarbij is een goede leidraad soms welkom. Wie het niet meer aan zijn oma kan vragen, heeft nu 'Keukengeheimen'.

  • Culinair

Vliegtuigvoedsel in beeld: economy versus business class

Vliegtuigvoedsel in beeld: economy versus business class

Meer beenruimte, een glaasje bubbels bij het opstijgen, betere kussens,... een ticket voor een zitje in business class is voor sommigen echt iedere cent waard. Het grootste voordeel is allicht het eten dat je voorgeschoteld krijgt. De leden van de online community BoredPanda verzamelden enkele opmerkelijke verschillen tussen de maaltijden in economy en de maaltijden in business class.

  • Culinair

Hoe Nutella de wereld veroverde

Hoe Nutella de wereld veroverde

Nutella is zo populair dat het een eigen feestdag heeft. (Voor de duidelijkheid: die is vandaag. Haal gerust jouw pot boven.) Hoe komt het toch dat de pasta een begrip werd?

  • Culinair

Coca-Cola gaat whisky, wodka en rum verkopen

Coca-Cola gaat whisky, wodka en rum verkopen

De Amerikaanse frisdrankgigant gaat vanaf april ook sterkedrank verkopen in België. Daarover is een overeenkomst gesloten met het Schotse Edrington, producent van verschillende premium merken.

  • Culinair

Zes traditionele Vlaamse producten beloond met label streekproduct

Zes traditionele Vlaamse producten beloond met label streekproduct

Glazuurspeculaas van de kust, hoeveboter en -karnemelk uit de Westhoek, Hasseltse speculaas, Belgische peperkoek van Vondelmolen en Vlaamse witte haring liggen voortaan als erkend streekproduct in de winkel.

  • Culinair

Koreaanse keuken voor beginners

Koreaanse keuken voor beginners

Al sinds 2013 wordt ons verkondigd dat de Koreaanse keuken dé keuken van het jaar wordt. Wat maakt de manier van koken toch zo opwindend? Wij zoeken het uit aan de hand van tien weetjes.

  • Culinair

7 tips om je vlees malser te maken

7 tips om je vlees malser te maken

Er is weinig triestiger dan taai of droog vlees. Zeker als je weet dat het gemakkelijk helemaal anders had kunnen lopen. Wij geven je enkele aanwijzingen over hoe je het volgende keer kan aanpakken.

  • Culinair


Pannenkoeken, 7 keer anders

Pannenkoeken, 7 keer anders

40 dagen na Kerstmis is het tijd om weer eens gezellig te doen. Op Maria-Lichtmis eten we pannenkoeken! Welke mag je zelf kiezen, want wij geven je maar liefst zeven opties.

  • Culinair

Nieuwe Duvel Tripel Hop met nieuwe hopsoort gelanceerd

Nieuwe Duvel Tripel Hop met nieuwe hopsoort gelanceerd

Duvelliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven: de nieuwe Tripel Hop is in het land. Dit jaar lanceert de brouwerij een variant met een experimentele hop.

  • Culinair



Nieuwe Franse Michelingids: Piet Huysentruyt behoudt ster

Nieuwe Franse Michelingids: Piet Huysentruyt behoudt ster

Frankrijk telt twee nieuwe driesterrenrestaurants, allebei gelegen vlakbij Parijs. De Belgische chef Piet Huysentruyt, die in de Ardèche hoge toppen scheert met zijn restaurant 'Likoké', behoudt zijn ster.

  • Culinair