Recepten Recepten Noordzeetong met panade van Oud Brugge, sabayon van aardappel, mosseltjes, duxelle van Parijse champignons 2 noordzeetongen
Recepten Recepten Gefrituurde kippenvleugels Een krokant hapje, een minivoorgerecht? Met deze kippenvleugeltjes kun je alle kanten uit.
Recepten Recepten Gefrituurde inktvis Lekker als hapje bij drankjes of op een salade: gefrituurde inktvis
Recepten Recepten Frietjes met pittige kruiden Een portie friet slaat toch niemand af? Serveer de frietjes met een mengsel van pittige kruiden.
Recepten Recepten Buikspek, gelakte wilde paling, dashi, beukenzwam, koolrabi Een recept van Lode De Roover
Recepten Recepten Roggewangen met corne de gattes, zachtgegaarde en geschaafde eidooier, barbarakruid Roggekaakjes, roggewangen of roggebollen. De rog kennen we allemaal, maar bereid met een schuimige weisaus en geserveerd met eidooier en barabarakruid wordt hij meteen het neusje van de zalm.
Recepten Recepten Risotto met schorseneren Dit gerecht heb je snel gemaakt met weinig ingrediënten. De smaak is echter onovertroffen. Een aanrader.
Recepten Recepten Nieroogkreeft, tartaar tomaat, bloody Mary, avocado & Brugse Dentelle 8 langoustines (rauw) 1 groene tijger tomaat 1 oranje trostomaat 4 roodbruine kerstomaatjes 4 gele kerstomaatjes 2 avocado's 1 limoen 30 gr zure room "isigny" 1 stuk "Brugse dantelle" 1 courgette 1 stuk foccacia brood 50 gr tomatenpoeder 1 bos waterkers 0,5 l tomatenbouillon 1 kaffir limoen Voor de sorbet van "Bloody Mary": 200 gr […]
Recepten Recepten Wilde Paling, gerookte paling, broccoli, witte worst Dierendonck, Brugge Blomme jus: 3 dl fumet van verse en gerookte wilde paling 1 dl room – 1 koffielepeltje limoensap 100 gr harde ongezouten hoeve boter crème dentelle Brugge: dentelle Brugge melk 7,5 gram kappa verder: dikke wilde paling en dikke wilde gerookte paling witte worst van Dierendonck broccoli laksaus kruiding: algenzout (gedroogde algen & maldon zout) af […]
Recepten Recepten Soep van wortelloof Het groen van jonge wortelen is een bron van vitamine A. Gooi het dus niet weg maar gebruik het bijvoorbeeld om een heerlijke soep van te maken.
Recepten Recepten Indiase erwtenkerrie met kaas en linzenpuree Voor 4: 2 el zonnebloemolie 1 tl bruin mosterdzaad 1 tl komijnzaad 1 kaneelstokje 4 kruidnagels 1/2 tl kurkuma 1/4 tl gemalen kaneel 3/4 tl mild kerriepoeder 1 ui 3 cm gember 4 tenen knoflook 400 g tomatenblokjes in blik 1 tl bruine suiker 1,5 dl water 300 g diepvrieserwten 150 g paneerkaas een scheut […]
Recepten Recepten Ragout van mediterrane groenten met gebakken polenta Een lekker zuiders gerecht dat ieders smaakpapillen zal verleiden.
Recepten Recepten Gratin van groene groenten met parmezaanroom Voor 4: 400 g prei 2 el boter 4 tenen knoflook, fijn gehakt 2 dl Noilly Prat 4 middelgrote courgettes olijfolie 450 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen 2 dl groentebouillon 2 dl room 1,5 tl grove mosterd 75 g versgeraspte parmezaan
Recepten Recepten Gebraden Tiroler aardappels met Zillertaler spek en Graukäse (grijze kaas) Ingrediënten 800 g jonge aardappelen in de schil olijfolie en appelazijn volgens smaak zout, laurierblad, komijn en rozemarijn 300 g Zillertaler spek in sneden 300 g Graukäse (grijze kaas) in blokjes gesneden
Recepten Recepten Osttiroler Schlipfkrapfen (Bergverschuivingsoliebollen uit Osttirol) Ingrediënten 300 g bloem (half rogge-, half tarwebroodbloem) 1 ei bloemaardappelen uien bieslook zout en peper olijfolie
Recepten Recepten Schwarzbrotkäseknödel (kaasknoedel met roggebrood) Ingrediënten 1/2 kg oud bruin brood 200 g gekruide kaas (bergkaas) 1 ui knoflook 150 g boter peterselie, zout, peper en muskaat 3 tot 4 eieren 0,4 l melk
Recepten Recepten Seelenwärmer Apfelstrudel (Hartverwarmend appelgebak) Ingrediënten deeg 500 g bloem 15 g boter of olie 1 ei Een beetje water en een snufje zout Ingrediënten vulling 2 kg appels 200 g paneermeel 90 g suiker 70 g sultanarozijnen Kaneel, vanille, citroen, rum
Recepten Recepten Tiroler bergpasta met appelmoes van gebakken appels Een stevige pasta na een flinke bergwandeling. Of gewoon als versterking na een lange werkdag.
Recepten Recepten Pitztaler oliebollen Ingrediënten deeg 400 g bloem 1 snufje zout 2 eieren 2 el rum 50 g boter warm water om het deeg smeuïg te laten worden bakvet Ingrediënten vulling 150 g gedroogde vijgen 2 el jam van rode bosbessen kaneel en kruidnagelpoeder 100 g gemalen maanzaad 250 ml melk 100 g suiker 50 g boter citroenschil […]
Recepten Recepten Gemarineerde beekforel met gepocheerd Eichenheimer patrijzenei, forelkaviaar en toast Ingrediënten 200 g beekforelfilet zonder vel 1 snufje zout 1 snufje suiker 4 st. patrijzeneieren gezouten azijnwater ca. 1/4 bloemkool 1 tl boter 200 ml room 200 ml water 1 el amandelolie 1 tl heldere azijn Fleur de Sel (grove zoutkorrel) 20 ml raapzaadolie ca. 10 bieslookstengels 2 dunne sneden grof boerenbrood 4 el forelkaviaar
Recepten Recepten Varkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten Ingrediënten bergvarkensragout
Recepten Recepten Lamskotelet met kaaskorstje, polenta en bladspinazie Je bereidt het vlees, de groenten en de polenta apart en samen vormen ze een overheerlijke warme maaltijd.
Recepten Recepten Stoemp van waterkers met gepocheerd ei Een eenvoudige maar voedzame en lekkere maaltijd die bij het hele gezin in de smaak valt.
Recepten Recepten Jakobsvruchten met waterkersroom Voor 4: 12 jakobsvruchten 3 tot 4 blaadjes ijsbergsla straaltje citroensap fleur de sel peper van de molen
Recepten Recepten Waterkerssalade 500 g middelgrote charlotte-aardappelen 10 cl droge witte wijn 2 tot 3 hardgekookte eieren 1 bos waterkers 3 el bieslooksnippers zeezout zwarte peper van de molen
Recepten Recepten Cocktails voor een zomerse dag Een ijskoude Rum Punch, een tropische Cocoloco of een zonnige Hawaii Iced Tice. Bij een mooie dag hoort een lekkere cocktail. Een paar recepten om zelf te maken.
Recepten Recepten Clafoutis met perziken en frambozen Zelfs de minst ervaren taartenbakker slaagt erin deze clafoutis probleemloos te maken. Het recept is gemakkelijk, het resultaat is verbluffend.
Recepten Recepten Gebraden varkenshaas met warme perzik Serveer een stukje gebraden varkenshaas met een gevulde warme perzik en aardappelkroketten. Je hele familie zal je dankbaar zijn.
Recepten Recepten Gebraden perzik met verse geitenkaas, honing en tijm Serveer dit eenvoudige hapje met warme perzik en gesmolten geitenkaas. Verrassend lekker en succes gegarandeerd.
Recepten Recepten Spanakopita Spanakopita is een filodeegtaart met onder meer feta en spinazie en een echte Griekse klassieker die vaak als bijgerecht wordt geserveerd.
Recepten Recepten Gemarineerde zalm met roze pompelmoes Een kleurrijke en gevarieerde salade op basis van zalm, komkommer, rammenas en pompelmoes. De topping met zure room en gel van pompelmoesazijn geeft aan het gerecht een frisse en smaakvolle finishing touch.