
Clafoutis met perziken en frambozen
Zelfs de minst ervaren taartenbakker slaagt erin deze clafoutis probleemloos te maken. Het recept is gemakkelijk, het resultaat is verbluffend.
Zelfs de minst ervaren taartenbakker slaagt erin deze clafoutis probleemloos te maken. Het recept is gemakkelijk, het resultaat is verbluffend.
Voor 4 personen
100 g bloem
4 eieren
snuif zout
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 dl volle melk
boter
2 perziken
1 bakje frambozen
bloemsuiker
Bereiding
1. Meng bloem, eieren, zout, suiker en vanillesuiker. Klop de melk straalsgewijs eronder tot een homogeen beslag.
2. Giet in een met boter bestreken ronde bakvorm en verdeel de in stukken gesneden perziken en de frambozen erover.
3. Bak gedurende 35 minuten in een oven van 200 °C. Laat afkoelen en werk af met bloemsuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier