
Achenseeforel, rode bieten en wasabi
Ingrediënten Achenseeforel
Ingrediënten Achenseeforel
2 st. alpenforellen, gefileerd en ontgraat
Forelkaviaar
Ingrediënten rode bieten
250 g rode bieten, voorgekookt, geschild
100 ml rode bietensap
50 ml ananassap
2 st. steranijs
1 kaneelstok
20 g bruine suiker
25 g koude boter
25 g bruine boter
Kruiden: zout, peper, citroensap, komijn
Ingrediënten wasabipuree
200 g bloemaardappelen
150 ml room
20 g boter
50 g bladspinazie
1 tl wasabipasta
Bereiding Achenseeforel
Kruid de filets met zout en peper en braad de vis op de zijde van het vel aan in olijfolie.
Bereiding rode bietenpuree
Rode bieten in blokjes snijden en samen met de sappen, kruiden en bruine suiker ongeveer 30 minuten laten sudderen. Neem de kruiden weg en meng alles met boter tot een fijne puree. Zeven en met zout, peper, citroensap en komijn op smaak brengen.
Bereiding wasabipuree
Kook de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn en giet ze af. Zeef de aardappelen en laat ze opnieuw opkoken met de room terwijl u blijft roeren. Met koude boter hechten. Bladspinazie kort blancheren, afschrikken met koud water en fijn mixen. Roer tot slot de spinazie en wasabipasta door de puree.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier