
Gestoofde wortelstoemp met spek en salie
19-09-2014, 17:28
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:28
Voor 4:
Voor 4:
12 kleine aardappelen
8 tot 12 jonge worteltjes
200 g gerookt spek in fijne plakjes
2 cl slagroom
1 dl olijfolie vierge extra
15 salieblaadjes
zout, peper
Schil de aardappelen en maak de wortels schoon. Snij de aardappelen in de lengte door in dikke frieten en snij de wortels overlangs in vieren. Doe het spek zonder vetstof in een pan en laat 1 min. bakken. Doe alles met de overige ingrediënten samen in een ovenschotel en meng goed. Kook 40 min. op 200°C. Roer intussen af en toe. Dien op als de groenten goed gestoofd en zacht zijn, zoals ze zijn of geplet met een vork, als stoemp.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier