Gefrituurde kippenvleugels

9155af5a39a27845393c03d1fdc04603

Een krokant hapje, een minivoorgerecht? Met deze kippenvleugeltjes kun je alle kanten uit.

Een krokant hapje, een minivoorgerecht? Met deze kippenvleugeltjes kun je alle kanten uit.

600 g kippenvleugels

2 teentjes knoflook

1 tl gedroogde oregano

4 eieren

200 g bloem

fijn zeezout en peper van de molen

200 g grof paneermeel

enkele eetlepels honing

Bereiding

1. Snijd de tippen van de kippenvleugels. Klop de eieren los en voeg er de gesnipperde knoflook en de oregano bij. Leg er de kippenvleugels een halfuurtje in.


2. Kruid de bloem met peper en zout. Haal de kippenvleugels door de bloem, vervolgens opnieuw door de eieren en daarna door het paneermeel.


3. Frituur krokant in plantaardige olie op 180 °C. Haal uit de friteuse en besprenkel met honing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content