Bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten

2467883

Ingrediënten bergvarkensragout

Bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten

Ingrediënten bergvarkensragout

1 kg varkensvlees uit de achterbout

zout, peper, laurierblaadjes, salie, mosterd en

knoflook

150 g in blokjes gesneden uien

150 g in blokjes gesneden wortelen

150 g in blokjes gesneden selderij

150g in blokjes gesneden prei

350 ml groentebouillon of water

10 g tomatenpuree

15 g bloem

room volgens smaak

Ingrediënten pastadeeg

4 eigelen

4 eieren

zout

250 g dubbel grof gemalen bloem

1 – 2 el olijfolie

Bereiding bergvarkensragout

Braadt het vlees kort aan. De groenten licht roosteren en met groentebouillon en water overgieten, kruiden en laten koken. Wanneer het vlees gaar is, de saus op smaak brengen, met bloem binden en zeven. Aansluitend het vlees bijvoegen en room toevoegen.

Bereiding pastadeeg

Voor het pastadeeg de eieren en olijfolie gladkloppen met een garde, bloem toevoegen en alles kneden tot een glad deeg. Twee tot drie uur laten afkoelen en dan de pasta vormen met de pastamachine. Kort opkoken in zout water.

Bereiding garnering

De tomaten wassen, insnijden aan de onderkant, kort laten schrikken in heet water. Pel de tomaten tot de kern. Kruiden met zout, peper en knoflook en tien minuten bakken in de oven op 180°C. Het eekhoorntjesbrood in schijven snijden en lichtjes laten bruinen met uien. Kruiden met zout, peper, knoflook en tot slot de gehakte peterselie erbij mengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content