
Bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten
Ingrediënten bergvarkensragout
Ingrediënten bergvarkensragout
1 kg varkensvlees uit de achterbout
zout, peper, laurierblaadjes, salie, mosterd en
knoflook
150 g in blokjes gesneden uien
150 g in blokjes gesneden wortelen
150 g in blokjes gesneden selderij
150g in blokjes gesneden prei
350 ml groentebouillon of water
10 g tomatenpuree
15 g bloem
room volgens smaak
Ingrediënten pastadeeg
4 eigelen
4 eieren
zout
250 g dubbel grof gemalen bloem
1 – 2 el olijfolie
Bereiding bergvarkensragout
Braadt het vlees kort aan. De groenten licht roosteren en met groentebouillon en water overgieten, kruiden en laten koken. Wanneer het vlees gaar is, de saus op smaak brengen, met bloem binden en zeven. Aansluitend het vlees bijvoegen en room toevoegen.
Bereiding pastadeeg
Voor het pastadeeg de eieren en olijfolie gladkloppen met een garde, bloem toevoegen en alles kneden tot een glad deeg. Twee tot drie uur laten afkoelen en dan de pasta vormen met de pastamachine. Kort opkoken in zout water.
Bereiding garnering
De tomaten wassen, insnijden aan de onderkant, kort laten schrikken in heet water. Pel de tomaten tot de kern. Kruiden met zout, peper en knoflook en tien minuten bakken in de oven op 180°C. Het eekhoorntjesbrood in schijven snijden en lichtjes laten bruinen met uien. Kruiden met zout, peper, knoflook en tot slot de gehakte peterselie erbij mengen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier