Noordzeetong met panade van Oud Brugge, sabayon van aardappel, mosseltjes, duxelle van Parijse champignons

31-10-2014, 18:36
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 11:45
Nodig
- 2 noordzeetongen
- Oud Brugge
- 120 gr boter
- 50gr panko
- 500gr aardappelen
- 50gr melk
- Peper
- Zout
- 1 sjalot
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 eetlepels room
- Mosselen
- Groene kruiden: kervel, oesterblad en postelein
Bereiding
- De Noordzeetong fileren en schikken per 2 filets op elkaar, garen in oven(vacuüm)op 62 graden.
- Eens afgekoeld panade van oud Brugge in fijne schijfjes erop schikken.
- De panade bestaat uit 100 gram boter,50 gram panko,50 gram geraspt oud Brugge.dit alles goed mengen,oprollen in folie en laten opstijven in frigo,daarna in fijne schijfjes snijden.
- Voor de sabayon van aardappel, kook je 500 gram aardappel,eens gaar pureren en afwerken met 50 gram melk,peper en zout,20 gram boter.
- Afvullen in espumafles en warm houden.
- Duxelle van champignons: 1 sjalot fijnsnijden en aanstoven in olijfolie.daarna fijne brunoise van Parijse champignons aan toevoegen(250 Gr.)
- Dit geheel samen aanstoven zonder kleuren,3 eetlepels witte wijn aan toevoegen en laten uitdampen,daarna 3 eetlepels room toevoegen en dit geheel een 5 tal minuten laten sudderen.
- Bordje Afwerken met mosseltjes en groene kruiden.
- Sausje bestaat uit het sap van de mosseltjes opgeschuimd met een beetje verse boter.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier