Frietjes met pittige kruiden
23-10-2014, 16:20
Bijgewerkt op: 27-07-2024, 18:09
Een portie friet slaat toch niemand af? Serveer de frietjes met een mengsel van pittige kruiden.
Voor 4 personen
- frituurolie
- 1 kg frietaardappelen
- 1 lente-ui
- 1 chilipeper
- 1 sjalot
- 1 kl fijn zeezout
- 1 kl paprikakruiden
Bereiding
- Verwarm de friteuse tot 160°C. Snij de aardappelen in frieten en spoel ze grondig in koud water. Laat ze even rusten in koud water en droog ze daarna af. Zo krijg je lekker krokante frieten.
- Snipper de lente-ui, de chilipeper en de sjalot en meng met het zout en paprikakruiden.
- Bak de frieten voor op 160°C. Leg er niet te veel ineens in de friteuse. Als ze beginnen te drijven en te ‘zingen’, zijn ze klaar. Schep ze uit de friteuse en laat even rusten.
- Bak de frieten goudbruin op 180°C. Bestrooi de frietjes met de pittige kruiden en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier