Frietjes met pittige kruiden

Frietjes met pittige kruiden

Een portie friet slaat toch niemand af? Serveer de frietjes met een mengsel van pittige kruiden.

Voor 4 personen
  • frituurolie
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 lente-ui
  • 1 chilipeper
  • 1 sjalot
  • 1 kl fijn zeezout
  • 1 kl paprikakruiden
Bereiding
  1. Verwarm de friteuse tot 160°C. Snij de aardappelen in frieten en spoel ze grondig in koud water. Laat ze even rusten in koud water en droog ze daarna af. Zo krijg je lekker krokante frieten.
  2. Snipper de lente-ui, de chilipeper en de sjalot en meng met het zout en paprikakruiden.
  3. Bak de frieten voor op 160°C. Leg er niet te veel ineens in de friteuse. Als ze beginnen te drijven en te ‘zingen’, zijn ze klaar. Schep ze uit de friteuse en laat even rusten.
  4. Bak de frieten goudbruin op 180°C. Bestrooi de frietjes met de pittige kruiden en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content