
Taboulé met worteltjes
Voor 10:
Voor 10:
8 tot 10 jonge worteltjes
125 g gemengde droge rozijnen
2 dl water
350 tot 400 g griesmeel voor couscous
1 dl olijfolie vierge extra
zeezout en peper van de molen
sap van 2 sinaasappels
sap van 1 citroen
4 à 5 cm verse gember, fijngesnipperd
1 stevige handvol muntblaadjes
Maak de wortels schoon en snij ze met de mandoline in plakjes van 1 mm. Laat de rozijnen 30 min. in het water weken. Doe het couscousmeel in een schotel, voeg er de wortels, uitgelekte rozijnen en de helft van het lekwater, olie, zout, peper, sinaasappel- en citroensap en de gember aan toe. Meng goed, bedek met plasticfolie en laat minstens 2 tot 3 u. rusten in de ijskast. Meng af en toe door elkaar en voeg nog wat lekwater van de rozijnen toe indien nodig. Snipper vlak voor het opdienen de munt fijn en voeg toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier