
Groenten op z’n Grieks
Voor 6:
Voor 6:
12 kleine lente-uien
6 raapjes
8 jonge worteltjes
1 dl water
3 dl droge witte wijn
1 laurierblad
1 kl peperkorrels
2 el korianderzaadjes
250 g bloemkool (in kleine roosjes)
1 onbehandelde citroen, in schijfjes
peper, zout
3 verse takjes koriander
Snij van de lente-uien al het loof en behoud alleen de knolletjes. Snij die overlangs in tweeën. Pel de raapjes en snij in kleine stukjes. Schil de worteltjes (indien nodig) en snij ze overlangs in tweeën. Doe water, wijn, laurier, peper en korianderzaadjes in een kookpot. Breng aan de kook. Doe er dan de groenten (ook de bloemkool) en de citroen bij en pocheer ze 5 tot 6 min. in de ziedende vloeistof. Kruid bij met peper en zout. Laat afkoelen en zet in de ijskast. Dien koud op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees. Voeg de verse koriander vlak voor het opdienen toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier