Waterkerssalade

2467811

500 g middelgrote charlotte-aardappelen 10 cl droge witte wijn 2 tot 3 hardgekookte eieren 1 bos waterkers 3 el bieslooksnippers zeezout zwarte peper van de molen

500 g middelgrote charlotte-aardappelen
10 cl droge witte wijn
2 tot 3 hardgekookte eieren
1 bos waterkers
3 el bieslooksnippers
zeezout
zwarte peper van de molen

Voor de vinaigrette:
5 tot 6 el druivenpitolie
2 el wijnazijn
Zeezout en peper van de molen

Kook de aardappelen 25 tot 30 min. in gezouten water. Giet af, schil en snij ze in schijfjes van 4 mm dik. Doe in een schotel, overgiet met de wijn en zet opzij. Pel de eieren en plet ze fijn met de vork. Maak de waterkers schoon door het harde deel van de stelen te verwijderen. Was en centrifugeer ze. Doe de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en meng. Leg op het bord eerst een laag aardappelschijven, verdeel er het ei over. Kruid met zout en peper. Voeg de waterkers en het bieslook toe en sprenkel er de vinaigrette over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content