Wortels met sinaasappel en kruiden

Voor 4 personen
  • 600 g jonge wortels
  • 1 tak verse tijm
  • 1 tak koriander
  • 1 teentje look
  • 1 el honing
  • 1/2 kl komijn
  • 3 geplette kardemomzaden
  • zout en peper
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 dl slagroom
Bereiding
  1. Schraap de wortels indien nodig, snij ze in dunne plakjes van 3 à 4 mm. Doe in een kookpot met de tijm, de koriander, het geplette lookteentje, de honing, de kruiden, peper en zout.
  2. Voeg 1 l water toe en laat 5 minuten onder deksel koken. Voeg het sinaasappelsap toe en laat nog 5 tot 10 minuten verder koken om het kookvocht in te dikken.
  3. Klop de slagroom samen met 2 el kookvocht lichtjes op. Serveer de wortels met sinaasappel lauw met de slagroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content