Wortels met sinaasappel en kruiden
19-09-2014, 17:19
Bijgewerkt op: 30-10-2023, 12:48
Voor 4 personen
- 600 g jonge wortels
- 1 tak verse tijm
- 1 tak koriander
- 1 teentje look
- 1 el honing
- 1/2 kl komijn
- 3 geplette kardemomzaden
- zout en peper
- sap van 2 sinaasappels
- 1 dl slagroom
Bereiding
- Schraap de wortels indien nodig, snij ze in dunne plakjes van 3 à 4 mm. Doe in een kookpot met de tijm, de koriander, het geplette lookteentje, de honing, de kruiden, peper en zout.
- Voeg 1 l water toe en laat 5 minuten onder deksel koken. Voeg het sinaasappelsap toe en laat nog 5 tot 10 minuten verder koken om het kookvocht in te dikken.
- Klop de slagroom samen met 2 el kookvocht lichtjes op. Serveer de wortels met sinaasappel lauw met de slagroom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier