De perfecte partystarter: 60 ideeën voor hapjes
Nog op zoek naar een kleine appetiser, ideeën voor een tapasavond of brunch, of juist naar een licht voorgerecht? Tussen deze 60 recepten voor hapjes vind je vast je gading. Geen volwaardig feestje of uitgebreid diner zónder, toch?
Het feest kan pas beginnen wanneer er schotels en kommen op de salontafel worden gedropt. Niets mis met chips, dips en borrelnootjes, maar soms mag het wat meer zijn dan een bloemkoolroosje in cocktailsaus… Vegan, veggie of vlees, kaas, kreeft of kip, fancy, vettig of gezond: met deze hapjes maak je elke gast blij.
Vegan
- Tempura van ui met tofoe en bieslook
- Krokante groentehapjes met basilicum
- Groentechips
- Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa
- Quinoasalade met tofoe en olijven
- Linzenpaté
- Springrolls gadogado-style
- Baba ghanoush
- Vegan risotto met shiitakes
- Krokante tofoe met maposaus
- Crystal veggie dumplings met glutenvrije wraps
- Bruschetta met tomaat en aubergine
Veggie hapjes met kaas
- Zoetzure tomaatjes in een schuim van comtékaas
- Platbrood met halloumi en zwart sesamzaad
- Gevulde champignon met crème van rode biet, parmezaan en preischeuten
- Portobello’s met stilton en paprikahollandaise
- Cannelloni met paprikacrème
- Filorolletjes met feta
- Gevulde vijgen met geitenkaas
- Schapenkaaskroketjes met kweeperenpasta
- Courgetterolletjes met geitenkaas
- Chioggia-biet met geitenkaas
- Krokante driehoekjes met champignons en parmezaan
- Kaasbrood
- Minigratins met tomaten
- Pastinaaksoufflés
- Dirty cheese dip met platbrood
- Gerookte camembert
Vis & zeevruchten
- Ceviche van oesters met limoen en pastis
- Blini met gerookte paling
- Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
- Scampi Melina
- Oosterse visballetjes met limoenmayonaise
- Bladerdeegkoekjes met maanzaad en vissla
- Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème
- Krokant witloof met ricottamousse, dille en gerookte zalm
- Gegratineerde oesters met appel, sjalot en kerrie
- Crostini met gemarineerde komkommer en radijs, zalmcarpaccio en kruidenricotta
- Rammenas met gerookte zalm en roomkaas
- Parmezaankoekje met zure room, bieslook, limoen en garnalen
- Gefrituurde inktvis
- Gepaneerde oesters
- Gemarineerde tonijn met komkommer en koriander
- Gerookte kabeljauw met tomaat en zwarte peper
- Bloemkoolkaviaar met viseitjes en scampi’s
- Oesters met spinazie en zeewierboter
- Garnaalkroketten
- Gazpacho met mosselen
Vlees & gevogelte
- Aperitieflepels met picanha en chimichurri
- Open dumplings met varkensvlees en garnalen
- Kippenbeignets met twee dipsauzen
- Kwarteleitjes met sesam, maanzaad en gedroogde ham
- Varkenspootkroket
- Sint-Jakobsvrucht met Chorizo
- Taco met guacamole en rundergehakt
- Fazantenkroket
- Runderdumplings met BBQ-taresaus en verse munt
- Geroosterde taco’s met kreeft, crispy chicken skin en caesardressing
- Samosa’s met lamsvlees en komkommerraita
- Nuggets met aioli
Lees ook:
Feest op je bord: 80 keer creatief met kerstklassiekers
Van Grevelingen Creuse tot Zeeuwse platte: een kleine selectie oesters op de proefbank
Niet authentiek, wel origineel: de Chinese keuken, een tikje anders
De populaire butter boards: snel serveren of laten passeren? ‘Dit druist tegen mijn principes in’
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier