Courgetterolletjes met geitenkaas

© Getty
Voor vier personen
  • 2 tomaten
  • 4 takjes tijm
  • 4 basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • 2 courgettes
  • 4 stronkjes geitenkaas
Bereiding
  1. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de tijm en het basilicum en dep droog. Pluk de tijm en snij het basilicum fijn. Doe de tomatenblokjes in een kom en voeg een scheut olijfolie, de tijmblaadjes en het fijngesneden basilicum toe. Kruid met peper en zout.
  2. Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snij de courgettes in zeer dunne repen met een mandoline. Snij de stronkjes geitenkaas open, vul op met enkele tomatenblokjes en doe weer dicht.
  3. Neem vier vellen huishoudfolie en leg er de courgetterepen overlappend op. Schik de stronkjes geitenkaas aan Ć©Ć©n uiteinde en rol de courgetterepen op met behulp van de folie. Zet minstens 30 minuten koel weg.
  4. Haal de courgetterolletjes met geitenkaas vlak voor het serveren uit de folie. Verhit in een braadpan een scheut olijfolie op hoog vuur en bak de courgetterolletjes rondom goudbruin. Haal uit de pan, snij in stukken en serveer met de rest van de tomatenblokjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content