Crostini met gemarineerde komkommer en radijs, zalmcarpaccio en kruidenricotta

© Getty

Dit is een hapje de naam waardig: crostini van stokbrood die je belegt met ricotta, zalm, komkommer en radijs.

Voor 4 personen
  • 1 primeurkomkommer
  • 1 bos nieuwe radijzen
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes, gekneusd
  • 1 el kappers, fijn gehakt
  • acaciahoning, naar smaak
  • 250 g ricotta
  • 1 tl grove mosterd
  • 1/2 bosje marjolein, fijn gehakt
  • 12 sneden stokbrood
  • 100 g zalmcarpaccio
  • zwarte peper en zeezout
Bereiding

1. Was de komkommer en de radijzen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de pitjes. Snijd de komkommer en radijzen in fijne brunoise en doe deze in een kom.

2. Verhit een pan op een hoog vuur en bak beide citroenhelften tot ze gekaramelliseerd zijn. Pers de citroenen uit en meng het sap met de olijfolie, venkelzaadjes en kappers. Breng op smaak met honing, peper en zout. Marineer hierin de komkommer en radijzen.

3. Meng de ricotta met mosterd en marjolein, kruid naar smaak.

4. Toast het stokbrood, besmeer royaal met ricotta en beleg met de zalmcarpaccio. Laat de gemarineerde komkommer en radijzen uitlekken, schik op de toast en werk af met enkele toefjes marjolein. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content