Crostini met gemarineerde komkommer en radijs, zalmcarpaccio en kruidenricotta

4d1533e2986a632fad51823999d92a12

Dit is een hapje de naam waardig. Toast sneetjes stokbrood die je belegt met ricotta, zalm, komkommer en radijs. En je kunt je gasten rijkelijk bedienen.

Dit is een hapje de naam waardig. Toast sneetjes stokbrood die je belegt met ricotta, zalm, komkommer en radijs. En je kunt je gasten rijkelijk bedienen.

Voor 4 personen

1 primeurkomkommer

1 bos nieuwe radijzen

1 citroen, gehalveerd

8 el olijfolie

1 tl venkelzaadjes, gekneusd

1 el kappers, fijn gehakt

acaciahoning, naar smaak

250 g ricotta

1 tl grove mosterd

1/2 bosje marjolein, fijn gehakt

12 sneden stokbrood

100 g zalmcarpaccio

zwarte peper en zeezout

Bereiding

1. Was de komkommer en de radijzen. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de pitjes. Snijd de komkommer en radijzen in fijne brunoise en doe deze in een kom.

2. Verhit een pan op een hoog vuur en bak beide citroenhelften tot ze gekaramelliseerd zijn. Pers de citroenen uit en meng het sap met de olijfolie, venkelzaadjes en kappers. Breng op smaak met honing, peper en zout. Marineer hierin de komkommer en radijzen.

3. Meng de ricotta met mosterd en marjolein, kruid naar smaak.

4. Toast het stokbrood, besmeer royaal met ricotta en beleg met de zalmcarpaccio. Laat de gemarineerde komkommer en radijzen uitlekken, schik op de toast en werk af met enkele toefjes marjolein. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content