Portobello’s met stilton en paprikahollandaise

8cf14d2d07ee16295cd047d04f9d6ad6

Stilton is een brokkelige kaassoort uit Engeland. Combineer hem met de portobello’s en creëer een fantastisch lekker hapje of voorgerecht.

Stilton is een brokkelige kaassoort uit Engeland. Combineer hem met de portobello’s en creĆ«er een fantastisch lekker hapje of voorgerecht.

Voor 4 personen

4 portobello’s (grote champignons)

75 g zachte boter

25 g pecannoten

1 bosje marjolein

50 g witbrood van een dag oud

75 g stilton

Voor de hollandaisesaus:

1 el wittewijnazijn

1 el water

1 eierdooier

75 g boter, gesmolten en geklaard

1-2 el citroensap

een snuifje pimentĆ³n (Spaanse gerookte paprika)

peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 Ā°C. Verwijder de steeltjes van de portobello’s. Smeer de champignons in met boter, kruid met peper en zout en bak in de oven tot de champignons zacht zijn.

2. Hak intussen de pecannoten en marjolein fijn met het brood. Smelt de resterende boter en roer onder het broodkruim. Kruid met peper en zout. Bak even op in een antiaanbakpan op een hoog vuur tot het mengsel krokant is.

3. Verkruimel de stilton over de portobello’s, strooi de crumble erover en zet 10 Ć  15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

4. Maak intussen de hollandaise: laat de azijn en het water inkoken tot een flinke eetlepel. Giet in een kom en klop er de eierdooier onder. Zet boven een pan met net niet kokend water en klop op tot schuimige massa. Voeg in een straaltje de geklaarde boter toe tot de hollandaise is ingedikt. Kruid met het citroensap, de paprika, peper en zout; voeg eventueel een scheutje heet water toe als de hollandaise te dik is. Serveer bij de gevulde portobello’s. Werk af met de resterende crumble.

Tip: om boter te klaren, laat je hem smelten op een laag vuur. Nadien verwijder je het schuim van de oppervlakte en giet de boter voorzichtig in een maatbeker, zodat het witte sediment (de melkresten) achterblijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content