Krokante driehoekjes met champignons en parmezaan

Een gefrituurde hap in brickdeeg waarmee je je gasten kunt verrassen. De vulling met champignons en parmezaan is bijzonder smaakvol.

Voor 4 personen:

  • 300 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 bol knoflook
  • 1 el plantaardige oli,
  • 1 eierdooier
  • 2 el fijngehakte kruiden (bv. tijm, rozemarijn)
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 250 g brickdeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie om te bakken

Bereiding:

1. Maak de champignons schoon en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak nog 3 à 4 minuten. Laat het vocht van de champignons inkoken en schep het geheel in een kom. Laat afkoelen.

2. Voeg de eierdooier, de fijngehakte kruiden en de geraspte parmezaan toe. Kruid met peper en zout.

3. Vouw het brickdeeg open en snijd er repen van 7 x 22 cm uit. Leg 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van elke reep en vouw op tot driehoekjes. Bestrijk de randen met eiwit om de driehoekjes dicht te kleven.

4. Frituur de gevulde driehoekjes 4 à 5 minuten in hete frituurolie (ongeveer 170 °C). Laat de driehoekjes uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content