Schapenkaaskroketjes met kweeperenpasta
29-05-2018, 10:15
Bijgewerkt op: 26-02-2024, 10:22
Voor 4 personen
- 60 g schapenkaas
- 25 g kweeperenpasta (membrillo)
- 10 cl melk
- 5 g maiszetmeel
- 15 g geraspte kaas
- 4 kleine vellen rijstpapier
- 150 g tempurabloem
- frituurolie, 40 g bloem
Voor het slaatje
- 100 g mesclun
- 3 el olijfolie
- 1 el sherryazijn
- 1 ui
- 150 g kweeperenpasta (membrillo)
- 1 golden-appel
- 40 g gedopte walnoten
- 4 vierkante sneetjes schapenkaas
Bereiding
- Snij de schapenkaas en de kweeperenpasta in blokjes. Roer de melk en het maiszetmeel door elkaar in een pan. Breng aan de kook en laat 3 minuten al roerend koken. Haal de pan van het vuur, voeg de geraspte kaas toe en kruid met peper en zout. Laat afkoelen tot lauw en meng er de blokjes schapenkaas en kweeperenpasta door.
- Laat het rijstpapier enkele seconden weken in lauw water. Verdeel het schapenkaasbeslag over het midden van het rijstpapier en bind vast met keukengaren. Roer de tempurabloem en 20 cl water door elkaar. Hou opzij.
- Maak het slaatje. Was de mesclun. Roer de olijfolie en de sherryazijn door elkaar, kruid met peper en zout. Pel de ui en snij fijn. Snij de kweeperenpasta in vierkante sneetjes. Was de appel en snij in vier plakjes. Hak de walnoten fijn.
- Verhit de frituurolie. Haal de kaasrolletjes eerst door de bloem en dan door het tempurabeslag. Bak enkele minuten goudbruin in de hete olie, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. Verwijder het keukengaren.
- Meng de ui en de walnoten met de mesclun en breng op smaak met de vinaigrette. Verdeel de sneetjes schapenkaas en kweeperenpasta over borden en schik er de hete kaasloempia’s op. Werk de schapenkaaskroketjes af met het slaatje en de appel. Serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier