Voor 4:

1 kleine bloemkool, 2 el olijfolie, komijn, paprika, sap van 1/2 citroen, 1 teen knoflook, 20 g lompviseitjes, 20 g zalmeitjes, fleur de sel

Voor het garnituur : 12 grote, gekookte scampi's, 1 onbehandelde limoen, 1 tl roze peper, 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

Bereid het garnituur. Pel de scampi's, maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de scampi's, de geraspte limoenschil, het limoensap, de gekneusde roze peper en 1 eetlepel olijfolie door elkaar in een kom. Zet koel weg om te marineren.

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 10 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken en bak even op in een sauteerpan met een scheut olijfolie. Voeg enkele snuifjes komijn en paprika, het citroensap en de fijngehakte knoflook toe. Verkruimel de bloemkool en stoof tot al het vocht verdampt is. Kruid indien nodig bij. Laat afkoelen.

Bak de scampi's op hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie. Kruid lichtjes met fleur de sel.

Verdeel de bloemkoolkaviaar vlak voor het serveren in kommetjes. Schik er wat viseitjes op, werk af met de gebakken scampi's en serveer meteen.

Voor 4:1 kleine bloemkool, 2 el olijfolie, komijn, paprika, sap van 1/2 citroen, 1 teen knoflook, 20 g lompviseitjes, 20 g zalmeitjes, fleur de selVoor het garnituur : 12 grote, gekookte scampi's, 1 onbehandelde limoen, 1 tl roze peper, 2 el olijfolieBereidingswijze:Bereid het garnituur. Pel de scampi's, maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng de scampi's, de geraspte limoenschil, het limoensap, de gekneusde roze peper en 1 eetlepel olijfolie door elkaar in een kom. Zet koel weg om te marineren. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 10 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken en bak even op in een sauteerpan met een scheut olijfolie. Voeg enkele snuifjes komijn en paprika, het citroensap en de fijngehakte knoflook toe. Verkruimel de bloemkool en stoof tot al het vocht verdampt is. Kruid indien nodig bij. Laat afkoelen. Bak de scampi's op hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie. Kruid lichtjes met fleur de sel.Verdeel de bloemkoolkaviaar vlak voor het serveren in kommetjes. Schik er wat viseitjes op, werk af met de gebakken scampi's en serveer meteen.