Kaasbrood
10-06-2011, 14:46
Bijgewerkt op: 23-02-2024, 20:24
Op Kreta wordt vaak een mengsel van verschillende kazen gebruikt. In kaasbrood zit ook dikwijls mizithra, een kaassoort die bij ons moeilijk te vinden is.
Voor 8 personen
- 500 g bloem
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 1 kop water
- 1 zakje gedroogde gist
- 250 g feta
- 1 ei
Bereiding
- Los in een grote kom de gist op in lauw water, voeg er 5 à 6 eetlepels olie bij en vervolgens de gezeefde bloem. Kneed tot een zacht deeg. Knijp de feta fijn en kneed de kaas door het deeg.
- Verdeel het deeg met de hand in cirkels of vierkanten op een geoliede bakplaat. Laat 30 minuten rijzen. Klop een ei los met 1 eetlepel olie en bestrijk daarmee het deeg. Bak het kaasbrood 30 minuten in de oven op 170°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier