
Quinoasalade met tofoe en olijven
Voor 4
Voor 4
280 g quinoa (te koop in de natuurvoedingswinkel)
8 lente-uien
24 ontpitte zwarte olijven
24 sprietjes bieslook
sap van 3 limoenen
4 el olijfolie
200 g tofoe
peper van de molen en grof zout
Spoel de quinoa onder koud stromend water. Voeg 2,5 keer zoveel lichtgezouten water toe en kook de quinoa 10 à 15 min. Laat nadien afkoelen tot lauw. Schil en snij de lente-uien fijn. Hak 20 olijven en 20 sprietjes bieslook fijn.
Doe de quinoa in een slakom en kruid met het limoensap, een straaltje olijfolie, peper en zout. Voeg de lente-uien, olijven en het bieslook toe. Snij de tofu in blokjes en doe bij de salade. Schep goed om en zet 1 u. koel weg. Verdeel de quinoasalade nadien over 4 glazen en werk af met de resterende sprietjes bieslook en 4 in plakjes gesneden olijven.
Tip: de hoeveelheden in dit recept zijn bedoeld voor normale porties, maar u kunt de salade ook als hapje serveren. In dit geval is er genoeg voor 12 glaasjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier