Tempura van ui met tofoe en bieslook

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 middelgrote ronde uien, gepeld

150 gram tofu

1 bosje bieslook

sesamolie

Voor het beslag:

1/4 theelepel wit zeezout

1 kop tarwemeel (80% gezeefd)

1 koffielepel mosterdpoeder

2 ijsblokjes of ijskoud water

1 koffielepel citroenschil

1/2 el arrowroot (pijlwortelmeel)

water

Voor de saus:

sap van 1/2 citroen

1/4 kop water

1 à 2 el biosoju (sojasaus)

Snijd de middelgrote uien in ringen. Snijd de gewassen bieslook in stukjes van 2,5 cm. Breng samen in een kom en meng met fijnverbrokkelde tofu. Bereid het beslag door de aangegeven ingrediënten te mengen. Verhit de sesamolie tot 180°C. Haal de uiringen door het beslag. Breng met twee eetstokjes of twee eetlepels de uien in de hete olie en frituur gedurende 3 minuten. Onmiddellijk opdienen met het sausje. Voor het sausje mengt men het sap van 1/2 citroen met 1/4 kop water en 1 à 2 soeplepels biosoju (naar eigen smaak).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content