Lekker in laagjes: 25 recepten voor lasagne
Katrien Huysentruyt
Journalist
Journalist
18-04-2024, 08:00
Dat lasagne meer kan zijn dan de traditionele bechamel- en bolognesesaus bewijzen deze recepten. Vis, veggie, vlees of zoet: in laagjes wordt alles lekkerder.
Die klassieker is niet voor niets een succesnummer, maar je kunt zoveel meer kanten uit met laagjes waartussen smaken zich vermengen of elkaar aanvullen. Luxe recepten met kreeft of (het nieuwe goud) garnalen, zalige vegan versies of een open lasagne die z’n vulling prijsgeeft, heet uit de oven of net fris en zuiders… Er is een lasagne voor elke gelegenheid, van starter tot dessert.
25 recepten voor lasagne
Met vlees
- Lasagne met bospaddenstoelen, spinazie en parmaham
- Lasagne met brie en pesto van rucola
- Lasagne met courgette van Pascale Naessens
- Lasagne met lamsgehakt
- Open lasagne met paddenstoelen, linzenvinaigrette en chorizochips
Vegetarisch
- Koude lasagne met caponata en zoetzuur van tomaat
- Lasagne met knolgroenten, fontina en walnoten
- Lauwe auberginelasagne
- Open lasagne met gewokte groenten en schuimige kokossaus
- Open lasagne van Le Brunch Club
- Vegan lasagne van ecoblogger Elisabeth van Lierop
- Vegan pompoenlasagne
Met vis
- Driekleurige lasagne met garnalen
- Groene lasagne met kabeljauw, zeekraal en saffraanhollandaise
- Lasagne met rivierkreeft en groene asperges
- Lasagne van 3 vissoorten
- Lasagne van kabeljauwfilet, compote van gekonfijte tomaten en mosselen
- Lasagnette met zalm en groenten
- Saffraanlasagne met witloof en kreeftsoep
- Snelle zalmpasta met munt-citroenpesto
- Witte lasagne
- Woudlasagne met op de velkant gebakken zeebaars
Zoete lasagne
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier