Lauwe auberginelasagne

  • Moeilijkheid

Voor 4 (als hoofdgerecht):

3 à 4 aubergines

6 à 8 tomaten, het liefst langwerpige

3 standaard mozzarellabolletjes

verse basilicum

fijn en grof zout

olijfolie

De aubergines in de lengte in plakken van ± 1 cm dik snijden, met zout bestrooien en even laten liggen. Vervolgens afspoelen en droogdeppen. De groente in een aantal keren in een pan met hete olijfolie bakken en op smaak brengen met zout. Afgedekt bewaren. De tomaten in schijven snijden (indien gewenst ook ontdoen van vel en zaadjes). De mozzarella in schijven snijden of met de handen in onregelmatige stukjes trekken. Op de bodem van een diepe ovenschotel wat olijfolie gieten. Een lasagne maken: een laag aubergines, dan een laag tomaten, vervolgens verse basilicum, een laag mozzarella, weer tomaten en als bovenste laag opnieuw aubergines. Een kwartiertje in de oven bakken op ± 200° C. De lasagne mag niet te lang in de oven, anders smelt de mozzarella te veel: de bedoeling is dat alles lauw aan tafel komt en dat de mozzarella niet uitloopt.

Een stukje lasagne uitsnijden en bovenop wat verse basilicum strooien. Op de borden schikken en rondom enkele korrels grof zeezout strooien en een streepje extra vergine olijfolie aanbrengen. Opdienen met focaccia- of ciabattabrood, en een gemengde salade.

* De lasagne kan ook dienen als voorgerecht voor minstens 6 personen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content