Witte lasagne

  • Moeilijkheid

Voor 4:

250 g voorgekookte lasagnevellen

2 stevige venkels of 4 stalen wit van prei

800 g koolvis

150 g gerookte heilbot

200 g verse ricotta

Voor de saus:

2 lepels boter

75 cl melk

een weinig visbouillon

1/2 dl room

een half glas witte wijn

2 lepels bloem

100 g geraspte kaas (facultatief)

De groenten stomen. Een hartige witte saus bereiden: boter laten smelten, bloem toevoegen en al roerend kort verwarmen en al kloppend melk, witte wijn, visfumet en room toevoegen. Kruiden met zout en peper. De saus al roerend dikken en, indien gewenst, een weinig geraspte kaas toevoegen.

Op de bodem van een ovenvaste schotel smeert men een laagje verse ricotta. Daarna laagjes leggen van voorgekookte pasta, platte, verse vis, gestoomde ringetjes wit van prei of venkel (venkel behoudt zijn smaak beter in de oven) en enkele reepjes gerookte heilbot. De saus uitgieten en afsluiten met de rest van de ricotta, die in de oven mooi wit blijft. De schotel in een hete oven zetten tot alles gaar is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content