Lasagne met knolgroenten, fontina en walnoten

eeac09e861fc1e22b9704d0c1efe1fdc ©

Fontina is een Italiaanse bergkaas die lekker smelt, maar je kunt hem evengoed vervangen door gruyère of emmentaler.

Fontina is een Italiaanse bergkaas die lekker smelt, maar je kunt hem evengoed vervangen door gruyère of emmentaler.

Voor 4-6 personen

500 g wortelen

350 g pastinaak

250 g knolselderij

4 el olijfolie

250 g kerstomaten

16 lasagnevellen

100 g walnoten

100 g fontina

50 g geraspte parmezaan

peper en zout

Voor de bechamelsaus:

25 g bloem

25 g boter

5 dl volle melk

1/2 bosje marjolein

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen, pastinaak en knolselderij. Snijd in stukken van dezelfde grootte. Doe in een grote braadslee en giet er de olijfolie over. Kruid met peper en zout. Bak 20 min. in de oven.

2. Maak intussen de bechamelsaus: smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem onder. Meng goed en voeg beetje bij beetje de melk toe. Laat 1 min. inkoken op een laag vuur tot de saus gebonden is. Haal van het vuur. Hak de marjolein en roer onder de bechamelsaus. Laat afkoelen.

3. Haal de groenten uit de oven. Zet de temperatuur hoger tot 190 °C. Voeg de kerstomaten toe aan de braadslee en bak nog 10 min. Hak de walnoten fijn met de fontina en voeg de parmezaan toe. Haal de geroosterde groenten uit de oven en bouw de lasagne op. Vet een ovenschotel in met boter. Beleg de bodem van de schotel met lasagnevellen en bestrijk deze met bechamelsaus.

4. Verdeel de groenten, bechamelsaus en lasagnevellen erover. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en werk af met het kaasmengsel. Bak 25 à 30 min. in de oven tot de kaas goudbruin is en de lasagne door en door warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content