
Lasagne met knolgroenten, fontina en walnoten
Fontina is een Italiaanse bergkaas die lekker smelt, maar je kunt hem evengoed vervangen door gruyère of emmentaler.
Fontina is een Italiaanse bergkaas die lekker smelt, maar je kunt hem evengoed vervangen door gruyère of emmentaler.
Voor 4-6 personen
500 g wortelen
350 g pastinaak
250 g knolselderij
4 el olijfolie
250 g kerstomaten
16 lasagnevellen
100 g walnoten
100 g fontina
50 g geraspte parmezaan
peper en zout
Voor de bechamelsaus:
25 g bloem
25 g boter
5 dl volle melk
1/2 bosje marjolein
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelen, pastinaak en knolselderij. Snijd in stukken van dezelfde grootte. Doe in een grote braadslee en giet er de olijfolie over. Kruid met peper en zout. Bak 20 min. in de oven.
2. Maak intussen de bechamelsaus: smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem onder. Meng goed en voeg beetje bij beetje de melk toe. Laat 1 min. inkoken op een laag vuur tot de saus gebonden is. Haal van het vuur. Hak de marjolein en roer onder de bechamelsaus. Laat afkoelen.
3. Haal de groenten uit de oven. Zet de temperatuur hoger tot 190 °C. Voeg de kerstomaten toe aan de braadslee en bak nog 10 min. Hak de walnoten fijn met de fontina en voeg de parmezaan toe. Haal de geroosterde groenten uit de oven en bouw de lasagne op. Vet een ovenschotel in met boter. Beleg de bodem van de schotel met lasagnevellen en bestrijk deze met bechamelsaus.
4. Verdeel de groenten, bechamelsaus en lasagnevellen erover. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en werk af met het kaasmengsel. Bak 25 à 30 min. in de oven tot de kaas goudbruin is en de lasagne door en door warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier