
Gefrituurde lasagne met aardbeien, ricotta en koffiesuiker
Heb je ooit al iets speciaals gedaan met een lasagnevel? Dit is de gelegenheid.
Heb je ooit al iets speciaals gedaan met een lasagnevel? Dit is de gelegenheid.
Voor 4 personen
4 verse lasagnevellen
frituurolie
12 koffiebonen
1 el demerarasuiker
150 g ricotta
Voor de aardbeien:
250 g aardbeien
25 g boter
2 el suiker
4 el Grand Marnier
Bereiding
1. Steek met een gekartelde rondjessteker 4 rondjes uit elk lasagnevel. Frituur de rondjes in hete frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.
2. Wrijf de koffiebonen fijn in een vijzel en voeg de suiker toe.
3. Snijd de aardbeien in stukken. Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en Grand Marnier toe en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de aardbeien toe en laat 30 seconden meebakken. Haal de pan van het vuur.
4. Maak een deegrondje vast op de borden met een beetje ricotta. Bouw de lasagne op als volgt: eerst een theelepel kaas, dan een snuifje suiker en ten slotte de aardbeien. Maak zo drie lagen per lasagne.
5. Verdeel de rest van de aardbeien over de borden en lepel de saus over en rond de lasagne.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier