Gefrituurde lasagne met aardbeien, ricotta en koffiesuiker

© Getty

Heb je ooit al een dessert gemaakt met een lasagnevel? Deze gefrituurde lasagne met aardbeien, ricotta en koffiesuiker is de gelegenheid.

Voor 4 personen
  • 4 verse lasagnevellen
  • frituurolie
  • 12 koffiebonen
  • 1 el demerarasuiker
  • 150 g ricotta
Voor de aardbeien:
  • 250 g aardbeien
  • 25 g boter
  • 2 el suiker
  • 4 el Grand Marnier
Bereiding
  1. Steek met een gekartelde rondjessteker 4 rondjes uit elk lasagnevel. Frituur de rondjes in hete frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier. Wrijf de koffiebonen fijn in een vijzel en voeg de suiker toe.
  2. Snijd de aardbeien in stukken. Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de suiker en Grand Marnier toe en laat inkoken tot een stroperige saus. Voeg de aardbeien toe en laat 30 seconden meebakken. Haal de pan van het vuur.
  3. Maak een deegrondje vast op de borden met een beetje ricotta. Bouw de lasagne op als volgt: eerst een theelepel kaas, dan een snuifje suiker en ten slotte de aardbeien. Maak zo drie lagen per lasagne.
  4. Verdeel de rest van de aardbeien over de borden en lepel de saus over en rond de lasagne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content