Lasagne met lamsgehakt

Ondersteunend beeld dat niet tot dit recept behoort. © iStock
  • Moeilijkheid

Durf je het aan om deze lasagne met een lekkere twist te bereiden? Het is een aanrader.

Voor 4 personen

olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

8 vleestomaten

2 wortels

1 courgette

3 stelen groene selder

300 gram lamsgehakt

1 blokje gevogeltebouillon

verse tijm

zout

peper

12 plakjes lasagnedeeg

geraspte parmezaankaas

peterselie

Bereiding

1. Snijd de groenten in blokjes. Verhit de olijfolie en stoof de geperste knoflook, fijngesneden sjalot en gepelde tomatenstukjes. Voeg na enkele minuten de blokjes selder, wortel en courgette toe. Roer het lamsgehakt door dit mengsel. Kruid met bouillonblokje, verse tijm, zout en gemalen peper. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Dik de saus eventueel wat in. Kook de lasagneplakken gaar en laat uitlekken.

2. Maak de borden klaar: onderaan saus, daarbovenop een plakje lasagne, dan weer saus en verder tot er drie lagen zijn. Bedek met verse parmezaankaas. Plaats een 10-tal minuten in de oven (200,° C) en bestrooi voor het opdienen met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content