Durf je het aan om deze lasagne met een lekkere twist te bereiden? Het is een aanrader.
Voor 4 personen
olijfolie
1 teentje knoflook
1 sjalot
8 vleestomaten
2 wortels
1 courgette
3 stelen groene selder
300 gram lamsgehakt
1 blokje gevogeltebouillon
verse tijm
zout
peper
12 plakjes lasagnedeeg
geraspte parmezaankaas
peterselie
Bereiding
1. Snijd de groenten in blokjes. Verhit de olijfolie en stoof de geperste knoflook, fijngesneden sjalot en gepelde tomatenstukjes. Voeg na enkele minuten de blokjes selder, wortel en courgette toe. Roer het lamsgehakt door dit mengsel. Kruid met bouillonblokje, verse tijm, zout en gemalen peper. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Dik de saus eventueel wat in. Kook de lasagneplakken gaar en laat uitlekken.
2. Maak de borden klaar: onderaan saus, daarbovenop een plakje lasagne, dan weer saus en verder tot er drie lagen zijn. Bedek met verse parmezaankaas. Plaats een 10-tal minuten in de oven (200,° C) en bestrooi voor het opdienen met peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier