Lasagne met lamsgehakt
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 8 vleestomaten
- 2 wortels
- 1 courgette
- 3 stelen groene selder
- 300 gram lamsgehakt
- 1 blokje gevogeltebouillon
- verse tijm
- zout
- peper
- 12 plakjes lasagnedeeg
- geraspte parmezaankaas
- peterselie
Bereiding
- Snijd de groenten in blokjes. Verhit de olijfolie en stoof de geperste knoflook, fijngesneden sjalot en gepelde tomatenstukjes. Voeg na enkele minuten de blokjes selder, wortel en courgette toe.
- Roer het lamsgehakt door dit mengsel. Kruid met bouillonblokje, verse tijm, zout en gemalen peper. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Dik de saus eventueel wat in.
- Kook de lasagneplakken gaar en laat uitlekken.
- Maak de lasagne met lamsgehakt klaar: onderaan saus, daarbovenop een plakje lasagne, dan weer saus en verder tot er drie lagen zijn. Bedek met verse parmezaankaas.
- Plaats een 10-tal minuten in de oven (200,° C) en bestrooi de lasagne met lamsgehakt voor het opdienen met peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier