Lasagne met lamsgehakt

© iStock
Voor 4 personen
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 vleestomaten
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 3 stelen groene selder
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • verse tijm
  • zout
  • peper
  • 12 plakjes lasagnedeeg
  • geraspte parmezaankaas
  • peterselie
Bereiding
  1. Snijd de groenten in blokjes. Verhit de olijfolie en stoof de geperste knoflook, fijngesneden sjalot en gepelde tomatenstukjes. Voeg na enkele minuten de blokjes selder, wortel en courgette toe.
  2. Roer het lamsgehakt door dit mengsel. Kruid met bouillonblokje, verse tijm, zout en gemalen peper. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Dik de saus eventueel wat in.
  3. Kook de lasagneplakken gaar en laat uitlekken.
  4. Maak de lasagne met lamsgehakt klaar: onderaan saus, daarbovenop een plakje lasagne, dan weer saus en verder tot er drie lagen zijn. Bedek met verse parmezaankaas.
  5. Plaats een 10-tal minuten in de oven (200,° C) en bestrooi de lasagne met lamsgehakt voor het opdienen met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content