Open lasagne met paddenstoelen, linzenvinaigrette en chorizochips

© Getty
Voor 4 personen
  • 200 g pastabloem (00)
  • zeezout
  • 2 grote eieren
  • 1 el olijfolie
  • 12 peterselieblaadjes
Vinaigrette
  • 3 el groene linzen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 2 tl balsamico
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 tl rode porto
Paddenstoelen
  • 250 g oesterzwammen
  • 150 g paddenstoelen
  • 2 portobello’s
  • olijfolie
  • 1 zakje rucola
  • 12 plakjes chorizo
  • sumac
  • peper en zout
Bereiding
  1. Zeef de bloem op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en voeg zout, eieren en olijfolie toe. Klop de eieren los en roer geleidelijk aan de bloem door de eieren. Voeg een scheutje water toe als het deeg te droog is.
  2. Kneed een tiental minuten tot een elastisch deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in vieren en rol uit met een pastamachine. Snij het deeg in vierkanten (6 per portie).
  3. Neem een deegvel en leg in het midden een blaadje peterselie. Bedek met een tweede deegvel en rol nogmaals uit. Herhaal met de rest van het deeg en de peterselie. Bedek met een vochtige doek tot gebruik.
  4. Kook de linzen in ongezouten water. Spoel onder stromend water en laat uitlekken. Snipper de sjalot en knoflook. Meng 4 eetlepels linzen met de sjalot, knoflook en resterende ingrediënten. Kruid met peper en zout.
  5. Blancheer de lasagneblaadjes, laat uitlekken en bestrijk met olijfolie.
  6. Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukken. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in olijfolie. Bak de chorizo in een droge pan krokant.
  7. Bouw de lasagne als volgt op: leg een lasagnevel op de borden en verdeel de helft van de paddenstoelen over het deeg. Voeg een plukje rucola toe. Herhaal en eindig met de laatste deegvellen. Lepel de vinaigrette rond de lasagne en werk af met de chorizo en suma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content