Lasagnette met zalm en groenten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

8-10 lasagnebladen

200 g kort gestoofde spinazie (in blad of diepvries)

een koffielepel gember

2 sjalotten

een courgette

2 sneden gerookte zalm

2 tomaten

150 g gorgonzolakaas

1 doosje mascarpone

2 teentjes knoflook

2 soeplepels gehakte basilicum

1 dl room

2 plakjes parmezaankaas

olijfolie

De sjalotjes versnipperen en stoven in olijfolie. De tomaten in kokend water dompelen, de huid verwijderen en de vruchten in dunne schijfjes snijden. De lasagnebladen al dente koken en met een omgekeerd glas rondjes uitsteken. De courgette in plakken snijden, kort koken en rondjes uitsteken. De gestoofde en uitgelekte spinazie mengen met gember en sjalotjes. De gerookte zalm in acht kleine plakjes snijden.

Op vier borden vier torentjes opbouwen van een plakje lasagne, een laagje spinazie, lasagne, een schijfje tomaat, lasagne, een plakje courgette, lasagne, een plakje gerookte zalm, lasagne, een laagje spinazie, lasagne, een plakje zalm, lasagne, een plakje courgette en tot slot opnieuw een laagje lasagne.

De saus bereiden. De geperste knoflook stoven in olijfolie. Room, mascarpone, basilicum, gorgonzola en parmezaankaas toevoegen. De saus rond de torentjes gieten en eventueel versieren met blaadjes verse basilicum, roze peperkorrels of Luzernscheuten (facultatief).

Het is mogelijk de lasagne niet te laten koken, maar de bladen droog tussen twee borden in de magnetron te leggen (1 à 1/2 minuut).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content