Recepten Recepten De pho bo van Huibrecht Berends (Bun) Pho Bo, een noedelsoep op basis van runderbouillon, is het nationale gerecht van Vietnam. In het Vietnamese restaurant Bun in Antwerpen maakt chef Huibrecht Berends er een heel smakelijke versie van.
Recepten Recepten De bouillon van ibericoham van Sepideh Sedaghatnia (Divin) Spaanse ibericoham levert in Divin, het Antwerpse restaurant van sommelier Sepideh Sedaghatnia, een luxueuze bouillon op. Die wordt onder meer geserveerd als jus bij een gegrilde coquille met eekhoorntjesbrood.
Recepten Recepten Vegan bouillon In Caldo maakt Karin Nuñez ook een vegan bouillon met kool en zeewier. Paddenstoelen zorgen ervoor dat het helemaal umami wordt, die hartige smaak die zo typisch is voor bouillon.
Recepten Recepten Broodje met gerookte heilbot en zuurkool cantillon Een recept van Valérie Lepla van Pistolet Original in Brussel.
Recepten Recepten Velouté van spruiten met parmezaankrokantjes Een fluweelzachte soep van spruiten is een voltreffer op koude dagen. Serveer er geroosterde amandelschilfers en een krokant gebakken parmezaankoekje bij.
Recepten Recepten Oesterzwammenvelouté met zeeduivelwangen en kreeftenolie Een gerecht met een klinkende naam. Deze velouté maken lijkt misschien complex maar het is eenvoudiger dan je denkt.
Recepten Recepten Bouillon met wilde paddenstoelen en aardpeerknikkers Serveer eens een lekker verse groentebouillon die je afwerkt met eekhoorntjebrood, dooierzwammen en aardpeer.
Recepten Recepten Bloemkoolsoep met witte pens en chorizo Zin in een stevige maaltijdsoep na een zware inspanning of een lange werkdag? Dit is het perfecte recept.
Recepten Recepten Bretoense tarbot met oesters, champagnesabayon, en brandade van handgepelde grijze garnaal In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Luc & Els Van Landeghem (Den Silveren Harynck, Sint-Niklaas).
Recepten Recepten Tajine van kip met appel Ben je op zoek naar een gemakkelijk tajine-recept? Bereid deze tajine met kippendijen en serveer met couscous of bulgur.
Recepten Recepten Secret Veggie Ferrero Rocher Ingrediënten 1 blik kikkererwten 10 dadels, ontpit 50ml kokosolie 4 el raw cacao powder 50 g hazelnootpasta 150 g hazelnootmeel Pure chocolade en hazelnoten voor de afwerking Bereiding Giet het blik kikkererwten af en spoel de kikkererwten onder koud water. Doe de kikkererwten met de dadels, kokosolie, cacaopoeder, hazelnootpasta en hazelnootmeel samen in een mixer […]
Recepten Recepten Bieterballen met guacamole van wortellof Ik hou wel van leuke kleurencombinaties. Niet alleen in mijn kleerkast, maar ook op mijn bord. De donkere fuchsia kleur van de rode biet arancini ('bieterballen' voor de kids) past wondermooi bij het pastelgroene canvas van de guacamole. Bovendien is dit aperitiefhapje op en top een ode aan de fusion keuken: Siciliaanse risottoballetjes (Ciao Italia!) met Libanese za'atar (Bojnour Beirut!) en geserveerd met Mexicaanse guacamole (Ola Mexico!) gemaakt met wortellof van lokale bodem... mooier kan niet!
Recepten Recepten Pompoen-harissa hummus Deze hummus is ondertussen een klassieker in onze familie! De Midden-Oosterse smaken van de baharatkruiden en rose harissa tillen de hummus naar ongekende culinaire hoogtes. Echt waar, dit is zo lekker dat je het keer op keer zult maken!
Recepten Recepten Gerookte Lapsang Souchon Wortel met kruidenkaas Gerookte zalm is een klassieker op menig kersttafel, maar ook vegans kunnen stiekem die gekende smaken in hun feestmaaltijd verwerken. Deze gerookte zalm is gemaakt van wortel die dankzij de Chinese lapsang souchon thee (die een gerookte smaak heeft) en de zeewiervlokken geweldig visserig smaakt! De geitenkaas maken we dan weer van cashewnoten.
Recepten Recepten Gegrilde sinaasappel met oranjebloesemwater en verse munt Ingrediënten 1 sinaasappel per persoon
Recepten Recepten Tajine met kefta en ei Finaal pocheer je de eieren in de tajine boven de gril of barbecue.
Recepten Recepten Seitan teriyaki Een recept van Pieter Lapeire en Sylvie Steelandt, de cateraars van De Goede Zaak.
Recepten Recepten Slowcooked spiering in zoutkorst met knolselder en citroentijm In het derde seizoen van 'Z-Masterclass' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Maarten Bouckaert (Castor, Waregem).
Recepten Recepten Tartaar met rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas De meeste mensen eten te veel vlees - minder vlees eten zou veel beter zijn voor zowel ons lichaam als onze planeet. Eet daarom kleinere porties en combineer die met iets anders. Vlees hoeft niet het belangrijkste ingrediënt te zijn. Wij eten liever wat minder en betalen een beetje meer voor vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.
Recepten Recepten Hummus met rauwe groente Wie zei dat vezels saai zijn? Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan hummus: een heerlijke combinatie van gezonde vezels, polyfenolen en ontstekingsremmende olijfolie.
Recepten Recepten Mexicaanse bonen, zwarte rijst en maistortilla’s In Latijns-Amerika hebben we die plekken bezocht waar de mensen in goede gezondheid het oudst worden. Toen we hun vroegen wat ze aten, antwoordden ze allemaal hetzelfde: bonen met rijst en maistortilla's, elke dag, soms al meer dan honderd jaar. Aangevuld met allerlei kleurrijke groenten en wat eiwitten. Een succesvol concept waarmee je zowel je smaakpapillen als je darmflora blij maakt.
Recepten Recepten Seitan Teriyaki Deze seitan-teriyaki met paksoi, broccoli en shiitakes is lekker met bruine rijst, noedels of quinoa.
Recepten Recepten Vijf laag-alcoholische cocktails: low on alcohol, rijk aan smaak Stijlvol klinken nog voor de zon onder is? We vroegen bartender Olivier Jacobs van de Gentse cocktailbar Jiggers vijf recepten voor laag-alcoholische cocktails.
Recepten Recepten Amaro Spritz Floraal, kruidig, dorstlessend... Deze Amaro Spritz heeft veel smaak zonder dat er veel alcohol in zit. Als je het nog lichter wilt maken, kun je de wijn weglaten en enkel aftoppen met vlierbloesemlimonade.
Recepten Recepten Soufflé van ruby chocolade met sorbet van mascarpone Een recept van Tim Meuleneire van hotel-restaurant Franq in Antwerpen, vers bekroond met een Michelinster.
Recepten Recepten Pithivier van fazant met schorseneren en truffel uit Richerenches Een recept van Tim Meuleneire van hotel-restaurant Franq in Antwerpen, bekroond met een Michelinster.
Recepten Recepten Pomme moscovite ‘new style’ Een recept van Tim Meuleneire van hotel-restaurant Franq in Antwerpen, bekroond met een Michelinster.
Recepten Recepten Scampi Melina Scampi Melina is een gekoesterd familierecept voor een lekker voorgerecht of hapje van hobbykok Inge Vandermassen.
Recepten Recepten Johans garnaalkroketten Een gekoesterd familierecept van hobbykok Johan Lahousse (63).
Recepten Recepten Orloffgebraad en aardappelkroketten Een gekoesterd familierecept van hobbykok Monique Destoop (77).
Recepten Recepten Kalkoen met kastanjevulling Een gekoesterd familierecept van hobbykok Andrea - tanteke - Sempels.
Recepten Recepten Het perfecte eindejaarsrecept volgens David Martin, Chef van het Jaar 2019 volgens Gault en Millau 'Krijg je veel gasten over de vloer met de feestdagen? Dan is het zeker niet nodig om in allerlei ingewikkelde gerechten te voorzien', vertelt chef David Martin. Met dit recept zet je vrij eenvoudig een echte smaakbom op de feestdis.
Tataki van tonijn In het derde seizoen van 'Z-Mastercooks' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Diego Villa Ramirez (El Fuego, Knokke).
Recepten Recepten Tartaar van avocado, mango en krab Een recept van chef-kok Yoth Ondara van Crab Club in Brussel.
Recepten Recepten Gelakte zalm met bonensalade Een dinerrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor aan de vooravond van een intensieve training of krachttraining.
Recepten Recepten Couscoussalade met bloemkool en kikkererwten Een lunchrecept van topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck voor een intensieve training of krachttraining.