Groentesoep met mosselen en langoustines

Voor 4 personen
  • 1 sjalot
  • 10 g boter
  • 20 tapijtschelpen
  • 24 mosselen
  • 100 g gedopte verse erwten
  • 100 g gedopte verse tuinbonen
  • 10 cl droge witte wijn
  • 50 cl court-bouillon
  • 25 cl zure room
  • 8 slakjes
  • 8 gekookte langoustines
  • 8 erwtenscheuten voor de afwerking
Bereiding
  1. Pel en snipper de sjalot. Fruit glazig in een stoofpan met de boter. Voeg de tapijtschelpen en de mosselen toe, roer door elkaar tot de schelpen open zijn en schep uit de pan.
  2. Doe de erwten en de tuinbonen in de pan, blus met de witte wijn en laat inkoken. Giet er de court-bouillon bij en laat nog 7 minuten koken.
  3. Hou een pollepel erwten en tuinbonen opzij, mix de rest fijn. Doe er de zure room bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de slakjes toe en laat enkele minuten inkoken op laag vuur.
  4. Pel de langoustines, maar laat er het staartje aan. Haal het vlees uit de tapijtschelpen en verwijder één schelp van de mosselen. Doe het schelpenvlees en de mosselen weer in de pan, samen met de opzijgehouden erwten en tuinbonen. Laat nog 1 minuut doorwarmen en verdeel de soep over diepe borden. Voeg de langoustines toe en werk af met de erwtenscheuten. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content