Vegan bouillon

Karin Nuñez van bouillonbar Caldo maakt een vegan bouillon met kool en zeewier. Paddenstoelen zorgen ervoor dat het helemaal umami wordt, die hartige smaak die zo typisch is voor bouillon.

Nodig
  • 5 l water
  • kombu (5 cm per halve liter water )
  • 2 paarse en 2 groene koolbladeren
  • 125 g witte miso
  • 1 groot stuk gember
  • sojasaus (naar eigen smaak)
  • shiitakes: 15 verse of 20 à 25 gedroogde.
Bereiding
  1. De kombu moet één nacht op voorhand geweekt worden in water, de paddenstoelen moeten 2 tot 5 uur weken. Voeg de paddenstoelen en kombu samen met het gezeefde weekvocht toe aan de pot met 5 liter water.
  2. Breng gedurende 2 uur aan de kook. Voeg dan gember, miso en de koolbladeren toe en laat nog 1 uur verder koken op zacht vuur.
  3. Breng de vegan bouillon daarna op smaak met sojasaus. Gebruik geen zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content