Hummus met rauwe groente

9422051 ©

Wie zei dat vezels saai zijn? Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan hummus: een heerlijke combinatie van gezonde vezels, polyfenolen en ontstekingsremmende olijfolie.

Wie zei dat vezels saai zijn? Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan hummus: een heerlijke combinatie van gezonde vezels, polyfenolen en ontstekingsremmende olijfolie.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g gekookte kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 50 ml olijfolie
  • 4 el tahin
  • 4 el citroensap
  • 1 tl gemalen karwijzaad
  • 1/2 tl sumak
  • 1 tl zout
  • 2 el water (indien nodig)
  • 1 stronk witlof
  • 1 el sriracha
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten, knoflook, olijfolie, tahin, het citroensap, de karwij, sumak en het zout en een keukenmachine en meng ze. Schraap de rand van de kom enkele keren schoon en meng alles tot een gladde massa. Voeg indien nodig wat water toe.
  2. Serveer de hummus met de witlof, chilisaus en olijfolie.

Toptip! Als groente kun je ook komkommer, bloemkool, wortels, sla of wat er maar te krijgen is nemen.

Uit: Gelukseten, Henrik Ennart & Niklas Ekstedt (Spectrum)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content