
Pompoen-harissa hummus
21-12-2018, 14:57
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:11
Deze hummus is ondertussen een klassieker in onze familie! De Midden-Oosterse smaken van de baharatkruiden en rose harissa tillen de hummus naar ongekende culinaire hoogtes. Echt waar, dit is zo lekker dat je het keer op keer zult maken!
Deze hummus is ondertussen een klassieker in onze familie! De Midden-Oosterse smaken van de baharatkruiden en rose harissa tillen de hummus naar ongekende culinaire hoogtes. Echt waar, dit is zo lekker dat je het keer op keer zult maken!
Ingrediënten
- 250gr pompoen, in grove blokjes gesneden
- 2 tenen look, met schil er nog aan
- 1 blikje kikkererwten
- 1 el rose harissa (harissa met rozenblaadjes)
- 1 el Libanese baharatkruiden
- Flinke scheut olijfolie
- 1 el tahin
- Sap van 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat, kruid met peper en zout en leg er de 2 tenen ongepelde look tussen. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak in de oven gedurende 20 minuten of tot de pompoen gaar is en lichtjes begint te karameliseren.
- Duw de zachtgegaarde teentjes look uit hun jasje en doe de look met de gegaarde pompoen en alle ingrediënten in een mixer en blend tot je een gladde hummus hebt. Breng op smaak met zout en citroen. Voeg wat extra harissa toe als je het graag pikant hebt.
Dit is een recept van cateraar Eveline *Vegamuze* Versluys. Geïnteresseerd in haar vegan gebak, een kookworkshop of culinair event? Dan vind je hier meer informatie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier