Seitan teriyaki

10-12-2018, 17:21
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:38
Een recept van Pieter Lapeire en Sylvie Steelandt, de cateraars van De Goede Zaak.
Een recept van Pieter Lapeire en Sylvie Steelandt, de cateraars van De Goede Zaak.
Voor 4 personen
Voor de marinade:
- 2 el sweet chilisaus
- 2 el honing
- 2 el (geroosterde) sesamolie
- 2 el mirin
- 4 el sojasaus
- 2 tl vers geraspte gember
Voor het gerecht:
- 500 g seitan (in schijfjes van 0,5 cm)
- 1 paksoi van ongeveer 250 g, in grove julienne gesneden (bladeren en stelen apart)
- 1 broccoli in roosjes
- 100 g verse shiitake
- 2 teentjes look, geperst
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el sesamolie
- 75 ml groentebouillon
- 2 el geroosterd sesamzaad
Bereiding
1. Meng de natte marinade-ingrediënten en laat de seitan minimaal twee uur trekken in dit mengsel, roer geregeld om.
2. Stoom de broccoliroosjes beetgaar. Fruit de look in een wokpan met de zonnebloem- en sesamolie. Bak de stelen van de paksoi vijf minuten mee en voeg daarna ook de bladeren, groentebouillon en de shiitake toe.
3. Bak de seitan kort in de grillpan, voeg wat marinadevocht toe naar smaak.
4. Werk af met geroosterd sesamzaad. Lekker met bruine rijst, noedels of quinoa.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier