Tajine met kefta en ei
17-12-2018, 16:28
Bijgewerkt op: 30-11-2024, 13:11
Voor deze tajine met kefta pocheer je het ei in de tajine boven de gril of barbecue.
Voor 4 personen
- 800 g lams- of rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes per tajine
- 2 gesnipperde uien
- 5 eieren
- olijfolie
- verse koriander
- verse peterselie
- kaneelpoeder
- komijn
- paprikapoeder
- gemberpoeder
- zwarte peper
- kaneelstokjes
Bereiding
- Meng het gehakt met de helft van de gesnipperde ui, 1 ei en de kruiden. Kneed het gehakt in balletjes met de grootte van een golfbal. Gril de balletjes.
- Verdeel de rest van de ui over de tajine en voeg komijn en zwarte peper toe. Bak de ui glazig in olijfolie en voeg de tomatenblokjes eraan toe. Leg daarna één kaneelstokje in elke tajine. Vul de tajine aan met water en laat het geheel 20 minuutjes sudderen op een zacht bbq-vuur.
- Voeg de balletjes toe aan de tajine. Eens dit geheel staat te koken, breek en verdeel je de 4 eitjes in de tajine. Bestrooi met verse peterselie en koriander.
- Zet het deksel op de tajine en laat die 5 minuten op een hete gril staan tot elk ei gepocheerd is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier