Tajine van kip met appel

Traditional tajine dishes, couscous and fresh salad on rustic wooden table. Tagine lamb meat and pumpkin. Top view. Flat lay © Dit beeld maakt geen deel uit van het recept.

Ben je op zoek naar een gemakkelijk tajine-recept? Bereid deze tajine met kippendijen en serveer met couscous of bulgur.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 appels
  • 2 uien
  • 4 kippendijen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1/4 theelepel lookkruiden
  • 1/4 theelepel gemberkruiden
  • 1 theelepel verse koriander
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 ml warm water
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ui in ringen
  2. Fruit de uien in een braadpan met wat olijfolie
  3. Voeg de kippendijen toe en de kruiden, bak ze in 15 min rondom bruin
  4. Meng de bouillon met het warm water
  5. Leg het geheel in een tajine en voeg de bouillon toe, stoof dit in 30 min gaar op een middelmatig vuurtje
  6. Snijd de appels (zonder klokhuisje) in dikke stukjes en leg ze bij de kip, laat nog 15 min doorstoven
  7. Serveer dit met couscous of bulgur en voeg eventueel pruimen toe (gedroogde pruimen laten koken in suikerwater, af te werken met gegrilde sesamzaad)
Dit is een recept van blogger Abdelkarim Bellafkih (Koken met Karim).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content