Wontonsoep met scampi’s en rauwkost

Voor 4 personen
  • 600 g hele scampi’s
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 lente-uien
  • 1 pakje wontonvellen
  • 2 wortelen
  • 100 g wittekool
  • 1 takje Thais basilicum
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder
Bereiding
  1. Pel de scampi’s. Pel en plet de knoflook. Schil het citroengras en hak fijn. Schil en rasp de gember. Was de rode chilipeper en halveer in de lengte. Doe de koppen en de schalen van de scampi’s in een grote pan. Voeg de knoflook, het citroengras, de gember, de chilipeper en de bouillonblokjes toe. Kruid met peper en zout. Giet er 1,2 liter water bij en laat 30 minuten koken.
  2. Hak de scampi’s grof met een mes. Hak het wit en een deel van het groen van de lente-uien fijn. Meng met de scampi’s. Kruid met peper en zout. Leg 1 tl van deze vulling op elk wontonvel. Bevochtig de randen, plooi de wontonvellen dicht en druk de randen goed aan. Leg de wontons naast elkaar op een schotel.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook. Dompel er de wontons in en laat koken tot ze aan de oppervlakte komen drijven. Schil en rasp intussen de wortelen. Snij de wittekool in dunne reepjes.
  4. Verdeel de wontons, de geraspte wortelen en de wittekool over kommetjes. Giet er de gezeefde warme kippenbouillon over. Werk af met het fijngesneden Thais basilicum en het vierkruidenpoeder. Serveer de wontonsoep met scampi’s meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content